4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

SOWECO dinsdag 15 oktober opnieuw aan de orde in gemeenteraad

· 5363× bekeken

TWENTERAND/ALMELO - Het CDA Twenterand vindt dat er al maanden onrust heerst bij een heel kwetsbare groep mensen. Sommigen zijn zelfs letterlijk ziek door de onrust. Onacceptabel vindt CDA-fractielid Bramer: "Deze mensen hebben juist rust, regelmaat en structuur nodig".
Landelijk heeft het onderwerp inmiddels ook alle aandacht. Recent werd staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opgeroepen in gesprek te gaan met de 6 SOWECO gemeenten.

Bramer: "De dag na het aannemen van deze motie stond er echter al een bericht van het SOWECO bestuur in de krant waarin te lezen valt dat het niet zal afwijken van hun besluit. Blijkbaar is het voorgenomen besluit zoals het in de eerdere raadsdebatten werd genoemd door de wethouder, inmiddels al een vaststaand besluit geworden: Ik doel hiermee op het onderzoek van het bestuur van SOWECO naar 1 voorkeursscenario waar Almelo de enige aandeelhouder wordt en we teruggaan naar de wettelijke taken".

Bramer: "Het CDA is van mening dat de infrastructuur van SOWECO behouden moet blijven, en daarmee bedoel ik dus bijvoorbeeld de kennis, werkportefeuille, netwerk en contacten". Vooruitlopend op het gesprek met de staatssecretaris wil het CDA de wethouder oproepen geen stappen te ondernemen en vraagt het CDA de wethouder hoe zij denkt dat de nodige infrastructuur behouden blijft.

Aangezien het om een redelijk grote groep mensen gaat, vraagt het CDA zich af welke financiële en juridische consequenties het heeft voor de gemeente als zij alles in eigen hand neemt. Is er wel voldoende expertise in huis; immers SOWECO bestaat al 50 jaar en heeft daarmee een indrukwekkende staat van dienst.

Bij de SOWECO zelf wordt elk middel beproefd om SOWECO te laten voortbestaan, daarvan getuigt de inzet van zowel OR als RvC. Behalve de hulp van de landelijke politiek is door de Ondernemingsraad van de SOWECO ook de stap naar de rechter gemaakt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›