4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

PVV Twenterand stelt vragen situatie D’Oale Bouw

· 333× bekeken

WESTERHAAR - De PVV heeft begrepen dat er een soort patstelling is ontstaan in de situatie rondom D’Oale Bouw. Dit houdt in dat Mijande Wonen weliswaar kleine aanpassingen wil doen, maar bij lange na niet tegemoet wil komen aan de wensen van de huidige bewoners. De mensen zouden ontevreden zijn over de stand van zaken tot nu toe, over de voortgang. En ook vragen mensen zich af waarom zij de woningen bijvoorbeeld niet kunnen kopen.

De Partij voor de Vrijheid heeft dan ook de volgende vragen:

1. Klopt het dat er thans sprake is van een uitzichtloze situatie, waarbij nu al min of meer vast staat dat partijen niet nader tot elkaar zullen komen? Zo nee, wat is dan de huidige stand van zaken?
2. De overheid is voor een deel ook verantwoordelijk voor het welzijn van mensen. Op welke manier voelt u deze verantwoordelijkheid in deze kwestie? Het gaat tenslotte om uw en onze inwoners.
3. Op welke manier houdt het college zicht op de ontwikkelingen in dit proces?
4. Wanneer is het college voor de laatste keer bijgepraat over deze kwestie? En met welke partijen is toen gesproken?
5. Wanneer Mijande Wonen blijft volharden in het bouwen van 4- of 5-kappers, dan voorziet de PVV veel onrust in deze wijk. Met mogelijke kwalijke gevolgen: noem het maar burgerlijke ongehoorzaamheid. Deelt u deze mening? Zo ja, wat wordt dan de rol van de gemeente in dit proces? Hoe gaat u voorkomen dat de emoties niet te hoog oplopen en leiden tot ongewenste situaties?
6. Bent u bereid om met Mijande Wonen in gesprek te gaan en te overtuigen dat er meer water bij de wijn gedaan moet worden? Dat er meer tegemoet gekomen moet worden aan de eerdere beloftes van Mijande Wonen én aan de wensen van de bewoners?
7. Is er in het verleden ook gesproken over het verkopen van deze woningen aan de huidige bewoners? Tegen een billijke prijs? Is dit een mogelijkheid waar nog over gesproken kan worden? Bent u bereid dit aan Mijande Wonen te vragen?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›