4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Oplossing in zicht voor verpauperde situatie Manitobaplein

· 444× bekeken

VRIEZENVEEN - Het College van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 1 oktober een principebesluit genomen over een initiatief voor de ontwikkeling van Manitobaplein 2 t/m 5 in Vriezenveen. Er ligt een plan voor 16 appartementen, 20 zorgeenheden en op de begane grond is er gelegenheid voor bijvoorbeeld praktijkruimtes voor zorgverleners. Wethouder Roel Koster is blij dat er wat gebeurt: “Het is volgens mij al wel tien jaar een lelijke plek in Vriezenveen en nu ligt er een mooi initiatief, dat zorgt voor opwaardering van dat gebied.”

Koster geeft aan dat het hier om een principebesluit gaat: “De initiatiefnemer zal vanzelfsprekend over dit idee in gesprek gaan met de buurtbewoners. Ook het parkeren, de herinrichting van de openbare ruimte en welke soorten zorg er kunnen komen, zijn nog onderwerp van gesprek. Maar we zijn erg blij dat er nu een kansrijk initiatief ligt,” aldus de wethouder.

Als deze gesprekken hebben plaatsgevonden, wordt een bestemmingsplanprocedure opgestart om de ontwikkeling mogelijk te maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›