4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Waterschap Vechtstromen start met zonneveld op zuiveringslocatie Vroomshoop

· 422× bekeken

ALMELO/VROOMSHOOP - Het dagelijks bestuur van Waterschap Vechtstromen heeft besloten te starten met de realisatie van zonnevelden op de zuiveringslocaties Vroomshoop, Dedemsvaart, Rijssen, Almelo Sumpel en Coevorden. In totaal gaat het om 20.000 zonnepanelen. De aanleg van de zonneparken start binnenkort.
Voor de uitvoering van de zonnevelden Vroomshoop, Dedemsvaart, Rijssen, Almelo Sumpel en Coevorden wordt een krediet beschikbaar gesteld van € 4.850.000 (inclusief BTW). Dit bedrag past binnen de vastgestelde programmabegroting 2019.

Op de 23 rioolwaterzuiveringen van het waterschap wordt jaarlijks veel energie gebruikt om afvalwater van 805.000 inwoners en bedrijven schoon te maken. Bijna de helft van die energie wordt vanaf 2020 duurzaam opgewekt.
Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema voor schoon, voldoende en veilig water. Door de bouw van de Energiefabriek in Hengelo en de aanleg van de zonneparken wordt bijna de helft van onze energie (gemiddeld 48,2%) vanaf 2020 door Vechtstromen zelf opgewekt. Deze projecten dragen bij aan de ambitie om 100% energieneutraal te zijn in 2025.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›