4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand wil een betrouwbare, verbindende en onafhankelijke burgemeester

· 407× bekeken

TWENTERAND - Inwoners en ondernemers van de gemeente Twenterand willen een betrouwbare, verbindende en onafhankelijke burgemeester. Die hoofdconclusie kan getrokken worden uit de peiling die gehouden is om een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Twenterand op te stellen.
Naast de hoofdconclusie wensen de groep inwoners dat de nieuwe burgemeester ook betrokken en zichtbaar is, terwijl de groep ondernemers de voorkeur hebben voor een daadkrachtige en deskundige eerste burger. 703 inwoners en ondernemers hebben aan de peiling deelgenomen.

Gerjan Smelt, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is tevreden: “Direct een burgemeester kiezen is wettelijk niet mogelijk. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de inwoners te vragen via de peiling hun mening te geven. Dat 703 mensen de moeite hebben genomen, vind ik dan een mooi resultaat.” Inhoudelijk sluit de uitkomst goed aan bij kwaliteiten die een nieuwe burgemeester ook volgens de vertrouwenscommissie zou moeten hebben. Smelt daarover: “Dat is positief, want de leden van de vertrouwenscommissie zijn volksvertegenwoordigers. Dan is het goed dat daar één lijn in zit.”
In de periode van 8 juli t/m 11 augustus had iedereen de mogelijkheid om de vragenlijst in te vullen.

De uitkomsten van de peiling worden verwerkt in een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Twenterand. Op 3 oktober wordt deze in een openbare raadsvergadering vastgesteld in aanwezigheid van de commissaris van de Koning Andries Heidema. De verwachting is dat Twenterand begin 2020 een nieuwe burgemeester gevonden heeft.

Een samenvatting van de Burgemeesterspeiling:

(1. is het vaakst genoemd, 10. het minst)

1. Een eerlijk en betrouwbaar bestuurder van Twenterand.
2. Een betrokken burgemeester met aandacht voor iedereen.
3. Een burgemeester die zich laat zien en makkelijk aanspreekbaar is.
4. Een onafhankelijke burgemeester die boven partijen staat.
5. Iemand die verschillende partijen en meningen bij elkaar brengt.
6. Een echte burgervader/burgermoeder voor iedereen.
7. Een ervaren en deskundig burgemeester met inhoudelijke kennis.
8. Iemand die rekening houdt met de verschillen tussen woonkernen.
9. Een daadkrachtig en actief persoon die Twenterand bekendheid geeft.
10. Iemand die vernieuwing brengt in Twenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›