4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vriezenveense Harmonie presenteert ambitieus theaterplan

· 465× bekeken

VRIEZENVEEN - Na afloop van de ondernemersbeurs in de feesttent aan het Manitobaplein op 19 september jl. presenteerden Bas Borsje en Lies Rubingh van de Vriezenveense Harmonie een bijzonder project dat door deze muziekvereniging wordt opgepakt.
Het was op 1 januari 1920 dat het dorp Vriezenveen officieel verrijkt werd met een muziekvereniging: de Vriezenveense Harmonie. De muziekkapel van toen is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging van zo’n tweehonderd leden met een symfonisch blaasorkest en een slagwerkgroep die behoren tot de top van de Nederlandse amateurorkesten, twee opleidingsorkesten, een tweede slagwerkgroep en een eigen opleidingsinstituut. Gedurende de afgelopen eeuw, en ook nu nog steeds, heeft de Vriezenveense Harmonie een verbindende rol gehad in het dorp. Ter ere van dit honderdjarige jubileum hebben enkele leden van de vereniging het plan opgevat om dit tijdens het jubileum in 2020 tot uiting te brengen met een groots muziektheaterspektakel als ode aan het dorp Vriezenveen en de gemeenschap.

De Twentse theatermaker Laurens ten Den, bekend van de regiosoap Van jonge leu en oale groond en initiatiefnemer van Het Verzet Kraakt, is gevraagd met de muziekvereniging een theatervoorstelling te maken gebaseerd op een eeuw aan Vriezenveense verhalen. Tegen de achtergrond van gebeurtenissen uit de recente geschiedenis ontspinnen zich verhaallijnen waar iedere Vriezenvener zich in kan herkennen. De voorstelling bevat dan ook echt het DNA van de Vriezenvener.

Met een projectteam van de Vriezenveense Harmonie wordt er momenteel achter de schermen hard gewerkt om dit theaterproject van de grond te krijgen. Als het gaat lukken deze voorstelling te realiseren dan genieten straks in juni 2020 meer dan 4000 dorpsgenoten van een uniek, aansprekend Vriezenveens verhaal in muziek, zang en spel over hun eigen geschiedenis.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›