4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

400 jaar Grote Kerk Vriezenveen

· 859× bekeken

VRIEZENVEEN - Volgend jaar bestaat de Hervormde gemeente van Vriezenveen binnen de Protestantse Kerk van Nederland, en haar rechtsvoorgangers 400 jaar. Dat moet uiteraard gevierd en herdacht worden. De archivaris van de Hervormde Kerk in Vriezenveen de heer Hans Fokke bracht recent ter gelegenheid van Open Monumentendag en het 650-jarig bestaan van Vriezenveen een schitterend boekwerk uit. In vier eeuwen Grote Kerk van Hervormd Vriezenveen beschrijft hij ontwikkelingen aan het gebouw en de gemeente door de eeuwen heen.

Dit boekwerk is een must-have, dat niet mag ontbreken bij degenen die in de Grote Kerk zijn gedoopt, getrouwd of er Openbare belijdenis van geloof hebben gedaan. Daarnaast is de uitgave ook voor minder kerkelijk betrokken inwoners aantrekkelijk en toegankelijk om te lezen. Naast veel informatie over gebouw en orgel, biedt het boek historische foto’s van diverse samenstellingen van kerkenraden en een totaal overzicht van alle Vriezenveense predikanten van de Hervormde Gemeente binnen PKN. Naast heel veel gedetailleerde informatie, wordt ook mooi en veelzijdig fotomateriaal aangeboden. Bij Christelijk Boekenhuis De Akker aan het Westeinde is 4 Eeuwen Grote Kerk te verkrijgen voor slechts € 4,95 - zolang de voorraad strekt - dus verstandig om er snel bij te zijn, of in te tekenen.

Foto's:
Voorpagina herdenkingsuitgave 4 eeuwen Grote Kerk
Kerkenraad Restauratie Grote Kerk 1999 met Ds de Fijter

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›