4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Gastvrij Twenterand opvolger van Twenterand Tourist Info

· 1255× bekeken

TWENTERAND - Per 1 januari aanstaande gaat Twenterand Tourist Info TTI over naar een nieuwe organisatie met nieuwe werkwijze onder de naam “Gastvrij Twenterand”. Er is in de afgelopen periode door ondernemers uit de sector hard gewerkt aan de nieuwe opzet. Deze is geheel tot stand gekomen door ondernemers, die zelf dagelijks in het recreatieve werkveld actief zijn. Gastvrij Twenterand heeft zich als doel gesteld om de ondernemers uit de vrijetijdssector in de gemeente Twenterand optimaal te ondersteunen. Het zoekgedrag van de consumenten en de wijze waarop informatievoorziening, marketing en ondersteuning worden aangeboden, zijn de afgelopen jaren erg veranderd, hierop wil Gastvrij Twenterand adequaat inspelen.

Teruglopende bezoekersaantallen, een dalende omzet en het veranderde huidige digitale informatietijdperk hebben geleid tot het opheffen van de fysieke vestiging van de TTI in Den Ham. Gastvrij Twenterand heeft besloten het fysieke kantoor/ winkel niet te (her)openen en de personele beschikbare uren elders in te zetten. Ondernemers zijn prima in staat om rechtstreeks met potentiele klanten te communiceren, daar hoeft geen fysieke vestiging meer tussen te zitten. De algemene toeristische informatievoorziening over Twenterand blijft wel onder verantwoordelijkheid van Gastvrij Twenterand vallen. Hierin wordt samengewerkt met Twente Marketing en Vechtdal Marketing.

Gastvrij Twenterand is op zoek naar een nieuwe medewerker/ster die in eerste instantie de ondernemers gaat ondersteunen en in tweede instantie de bezoekers (digitaal) wegwijs maakt. Er is een functieprofiel opgesteld en de functie wordt in september uitgezet.

Er worden door Gastvrij Twenterand informatiepunten ingericht op plaatsen waar veel bezoekers komen en veel activiteiten reeds plaats vinden. Daar worden routes, informatie over het gebied, etc. aangeboden. Dit in samenspraak met de ondernemers. Op deze wijze kan informatie efficiënt en tegen lage (personeels)kosten worden aangeboden. Welke punten dit worden is op dit moment nog niet bekend.

Gastvrij Twenterand zal voor ondernemers klaarstaan en hen helpen bij de marketing voor hun bedrijf. Ook wordt ondersteuning aangeboden bij aanvragen van mogelijke subsidies voor toeristische projecten. Ondernemers kunnen (indien zij als lid aangesloten zijn) gebruik maken van de inzet van de medewerker van Gastvrij Twenterand.

In goed overleg met het bestuur van de VVV/TTI is besloten in de overdrachtsperiode van 1 oktober t/m 31 december een aantal taken waar te nemen. De website, social media en de evenementen zullen waar mogelijk door Gastvrij Twenterand in deze periode bijgehouden worden. U kunt gewoon uw zaken blijven insturen naar de bij u bekende adressen. De mail wordt automatisch aan Gastvrij Twenterand verder gestuurd.

Vanzelfsprekend kan dat bij mensen vragen oproepen. Schroom niet deze aan ons te stellen. Wij zijn er voor u en helpen u graag verder. Wij zijn op dit moment bereikbaar op info@libertas-advies.nl en telefonisch rechtstreeks op telnr. 06- 4680 6781. (Dagmar Boerrigter)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›