4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Democracity 2019: democratische besluitvorming

· 412× bekeken

TWENTERAND - Van maandag 23 september t/m dinsdag 8 oktober zet de gemeente Twenterand haar deuren weer open voor de basisscholen om het spel Democracity te spelen. Ruim 460 leerlingen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Twenterand, maken via dit spel kennis met de democratische besluitvorming. Dat doen zij door samen een stad te bouwen, waarbij er diverse keuzes moeten worden gemaakt. Iedere groep wordt terzijde gestaan door een wethouder of een gemeenteraadslid. De groepen worden begeleid door ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’.

De groepen 7 en 8 van De Blokstoeke uit Westerhaar – Vriezenveensewijk openen dit jaar Democracity samen met wethouder Roel Koster. Dit gebeurt maandagochtend 23 september om 09.45 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Vriezenveen. De leerlingen nemen plaats op de zetels van de raadsleden in de raadszaal van het gemeentehuis in Vriezenveen. Zij vormen samen de volksvertegenwoordigers van een stad, die in eerste instantie alleen bestaat uit woningen. De leerlingen moeten op democratische wijze beslissingen nemen over wat er verder in de stad gebouwd gaat worden, met een beperkt budget. Er moest dus echt gekozen worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›