4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord college op vragen PVV over oude Kennedeyschool

· 472× bekeken

TWENTERAND/VROOMSHOOP - De PVV bereikte signalen dat er in de voormalige Kennedyschool in Vroomshoop activiteiten plaatsvinden die eigenlijk in een horecabedrijf zouden moeten plaatsvinden. Indien dit zo is, is er sprake van oneerlijke concurrentie, ten opzichte van met name Het Punt. Vragen daarover van de PVV worden door het college als volgt (samengevat) beantwoord:

Het college heeft begrepen dat er vergaderingen en cursussen gehouden waarbij koffie/thee wordt geschonken. Er repeteren een muziekbandje en een dansgroep, en binnenkort worden er exposities gehouden. Incidenteel wordt een rommelmarkt
georganiseerd. Er worden, voor zover bij ons bekend, geen lunches, buffetten en partijtjes georganiseerd waarbij eten en drinken worden geserveerd. De frequentie van de activiteiten is bij ons niet bekend.

Het college heeft een overeenkomst gesloten met Ad Hoc in het kader van leegstandsbeheer ter voorkoming van verpaupering van het pand. Ad Hoc verhuurt het pand aan derden. Op grond van de overeenkomst met Ad Hoc worden de vaste lasten betaald door de
gemeente Twenterand. Het pand is verhuurd aan Ad Hoc met de afspraak, en daarmee toestemming, dat te organiseren activiteiten binnen het bestemmingsplan passen. Dit lijkt voor vrijwel alle activiteiten te gelden. Voor die activiteiten is geen vergunning benodigd en niet verleend. Of de gehouden rommelmarkten ook binnen de geldende bestemming passen en al dan niet vergunningplichtig zijn gaat het college onderzoeken.

Betreffende de brandveiligheid zijn er enkele tekortkomingen geconstateerd in 2018 in relatie tot het toenmalige gebruik en bezetting, t.w. schoolklassen. Gezien het huidige gebruik voldoet het pand naar verwachting aan de eisen welke worden
gesteld t.a.v. veilig vluchten. Een her-inspectie wordt binnenkort uitgevoerd.

Van oneerlijke concurrentie met de plaatselijke horeca, en in het bijzonder met het Punt is, doordat de activiteiten binnen de bestemming passen en niet horecavergunning plichtig lijken te zijn, niets gebleken. Er is hierover geen formeel contact geweest tussen Het Punt en het college.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›