4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Globalrize.nl - Internetzending in CCK2

· 337× bekeken

VRIEZENVEEN - Tijdens de Start- en Ontmoetingszondag op 22 september in de Grote Kerk vindt als bijzonder programma-onderdeel een presentatie plaats van Internetzendingsorganisatie Globalrize.nl, met de Z van zending. Dit gaat over digitale zending via internet en social media. Wereldwijd maken mensen gebruik van het internet en sociale media. GlobalRize gelooft dat ook het Evangelie van Jezus Christus geen grenzen kent. Daarom worden via GlobalRize de vele mogelijkheden van het internet ingezet om mensen te bereiken, vooral in landen waar zendingswerk moeilijk of onmogelijk gemaakt wordt. Elke maand krijgen tientallen miljoenen mensen via één van de kanalen van GlobalRize een boodschap uit de Bijbel mee. Mensen worden in contact gebracht met een plaatselijke kerk om verder te groeien in geloof.

GlobalRize ontwikkelt berichten, artikelen, cursussen en software. Bijvoorbeeld ‘Biblword’, de Engelstalige Facebookpagina,met 2,7 miljoen abonnees en een maandelijks bereik van tientallen miljoenen mensen. Daarmee is Biblword de grootste bijbelpagina op Facebook. Biblword bestaat ook in zes andere talen, waaronder het Nederlandse ‘Bijbelwoord’. Zes andere talen gaan binnen afzienbare tijd van start. Naast Facebook is Biblword ook te vinden op Twitter en Instagram.

Daarnaast is er een Bijbelcursus, BiblBasics, waar in vijftien lessen de Bijbelse boodschap chronologisch aan de orde komt. Iedere maand schrijven meer dan duizend studenten zich in voor de cursus. Iedere student krijgt een mentor toegewezen die digitaal met de student in gesprek gaat over de cursusstof.

GlobalRize kan uw hulp heel goed gebruiken. Denkt u aan ons in uw gebed, steun ons als donateur of kom helpen door u in te zetten als vrijwilliger. Dat kan via de computer of smartphone en wanneer en waar u zelf de gelegenheid hebt. Een overzicht en eerste kennsimaking zijn te vinden op www.globalRize.nl.

Direct na de ochtenddienst op zondag 22 september komen Frans de Lange, directeur van Globalrize en een trainer hierover meer vertellen en uitleggen hoe u mee kunt doen. Graag deze keer dus wel uw smartphone of tablet meenemen; er is hulp bij installatie! Graag bij opgave vermelden via grotekerkontmoetingsdag@hotmail.com of u gehaald of ook teruggebracht wilt worden. Meekijken en luisteren van diverse onderdelen van deze dag kan ook via kerkradiio of www.hervormdvriezenveen.nl/kerktv.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›