4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

College antwoordt PVV over kosten Zonnepark Oosterweilanden

· 469× bekeken

TWENTERAND - De PVV heeft op 15 juni jl. schriftelijke vragen gesteld over de gevolgen voor de gemeente nadat bekend is geworden dat het Zonnepark Oosterweilanden een aantal maanden vertraging heeft opgelopen. Op 25 juli jl. zijn de vragen beantwoord door het college van B&W.
Naar aanleiding van de beantwoording heeft de PVV nog een paar aanvullende vragen én nieuwe vragen. Het college antwoordt daarop (sterk samengevat) als volgt:

Op zaterdag 31 augustus 2019 is het Zonnepark volledig operationeel geworden en wekt stroom op. De officiële opening is op 4 oktober aanstaande.
Het Zonnepark wekt voldoende energie op voor 3300 huishoudens. Zonnepark Oosterweilanden b.v. is de stroomproducent en levert de stroom aan energieleverancier Van de Bron, die het doorverkoopt aan particulieren en bedrijven. De energieleverancier Van de Bron moet vanuit zijn verantwoordelijkheid voor stroomlevering een back up hebben.

Het Zonnepark Oosterweilanden zal met enige regelmaat nieuwsbrieven publiceren waarin het gegenereerd aantal KW / MW wordt vermeld (https://simsite.twenterand.nl/duurzaamtwenterand/zonneparkoosterweilanden_47666/item/nieuwsbrieven_58060.html ).
Op het park zelf komt een scherm waar voor belangstellenden dezelfde informatie ook per dag wordt verstrekt.

In 2019 is het Zonnepark operationeel. Vanaf 2020 zal het park winstgevend zijn dat als dividend in 2021 aan de gemeente zal worden betaald. Hiermee is in de Kadernota 2020 rekening gehouden. De operationele kosten als personeelslasten, erfpacht e.d. worden jaarlijks door de gemeente in rekening gebracht. Dit heeft dus geen consequenties voor andere taken.

Zonnepark Oosterweilanden betaalt een marktconforme vergoeding voor de grond die (ca. 3 x) hoger ligt dan een vergoeding voor gebruik als agrarische grond. Er heeft een onafhankelijke toets plaatsgevonden waarbij geconcludeerd is dat er geen sprake is van staatssteun.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›