4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord college op vragen PVV over gemeentelijk wagenpark

· 392× bekeken

TWENTERAND - De Partij voor de Vrijheid heeft vernomen dat de gemeente Twenterand voornemens is om het huidige wagenpark (lease) te vervangen door 100% elektrische auto’s.

Het college antwoordt (samengevat) als volgt: Het klopt dat de gemeente wil overstappen op 100% elektrisch rijden. Het gaat in totaal om 11 bestelauto's en 3 personenauto's.

De zorg voor een harmonieuze en duurzame samenleving vraagt steeds meer om een goede balans tussen “people, planet en profit”. Met daarbij oog voor duurzame innovatieve oplossingen met als doel in de kopgroep te komen van ‘duurzaamste gemeenten van Nederland’ (onderwerp Duurzaamheid van het Coalitieakkoord 2018 – 2022). Daarnaast vraagt het Rijk ook de nodige inspanningsverplichtingen van gemeenten m.b.t. duurzaamheid. Daar willen we invulling aan geven door het gebruik van elektrische bedrijfsvoertuigen. Het college heeft de bevoegdheid om hierover te beslissen.

De lease van een elektrische auto is enigszins duurder dan een benzine of hybride auto van vergelijkbare klasse. En ze zijn wat zwaarder dan benzineauto's.
Er worden zes laadpalen geplaatst op het parkeerterrein voor bedrijfsauto’s van het gemeentehuis en de gemeentewerf. Alle laadpalen met installatie kosten in totaal €38.500,- De stroom wordt niet opgewerkt via Zonneparkt Oosterweilanden. De auto’s worden straks opgeladen met eigen stroom van het gemeentehuis en de gemeentewerf. Deze stroom wordt deels geleverd door de zonnepanelen op het dak. De resterende stroom van de energieleverancier wordt als “groene” stroom geleverd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›