4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand zet sporters in het zonnetje

· 316× bekeken

TWENTERAND - Sport en bewegen is belangrijk voor Twenterand en haar inwoners. Om lokale sporters die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje te zetten, organiseerde het Sportplatform Twenterand in samenwerking met de gemeente vrijdag 6 september het eerste lokale sportfestijn bij Het Punt in Vroomshoop.
Ex-schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert was uitgenodigd om over de ervaringen uit zijn topsport carrière te vertellen. Met zijn verhaal getiteld ‘Zonder strijd geen overwinning’ nam hij de aanwezigen mee in de moeizame strijd die uiteindelijk leidde tot zijn olympische titel op de 1500 meter in Vancouver in 2010.

Onderstaande sporters zijn tijdens het sportfestijn in het zonnetje gezet voor hun bijzondere sportprestatie van afgelopen jaar:

Luuk Bos van Zwemclub VZ&PC zwemt bij de beste drie van Nederland in zijn leeftijdsklasse. Hij is Nederlands kampioen geworden op de 100 meter rugslag bij de Jeugd en heeft daarnaast afgelopen jaar vele medailles gewonnen
Piet van Nederpelt, Henk de Olde en Henk de Jonge vormen het 3-bandenteam van biljartvereniging Het Punt. Zij werden poulewinnaar in de competitie, winnaar district wedstrijden, winnaar gewest wedstrijden en Landskampioen driebanden 3de klasse
Mark Paters van Damclub Witte van Moort Nederlands werd kampioen dammen in de C-categorie en Nederlands kampioen sneldammen in de C-categorie
Bertwin Letteboer van Damclub Witte van Moort werd derde bij het NK-dammen in de C-categorie en tweede bij het NK sneldammen in de C-categorie
Robin Löwik werd Nederlands Kampioen op de weg voor elite zonder contract

Aansluitend was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje medesporters beter te leren kennen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›