4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord College op vragen van CDA over Ondernemers Twenterand

· 400× bekeken

TWENTERAND - Het CDA Twenterand is na verschillende gesprekken met ondernemers geschrokken over de manier hoe de gemeente omgaat met procedures met name op het gebied van ruimtelijke ordening. Er zijn voorbeelden van situaties waardoor ondernemers zijn vertrokken uit Twenterand of er niet voor hebben gekozen zich (nog langer) hier te vestigen, omdat ze tegen een “muur” opliepen. Het CDA is van mening dat er binnen de gemeente moet worden gekeken naar mogelijkheden en niet naar wat er niet kan of mag binnen de gemeente.

Het college is er zich van bewust dat een aantal bedrijven zich buiten de gemeente Twenterand heeft gevestigd. Als gemeente willen we graag ondernemersvriendelijk zijn, en er wordt gesproken over de BV Twenterand als concept om meer samen te werken. Dat betekent niet dat alles altijd goed loopt en dat alles mogelijk is. De samenwerkende gemeente staat soms haaks op de rechtmatige gemeente.

Van de 135 aanvragen is de procedure verlengd voor 12 stuks (periode 1-1 tot 5-8-2019. Redenen: nodige stukken niet tijdig ontvangen, voorbereiding vergt meer tijd, meedenken en wijzigen oorspronkelijk initiatief).

Er zijn/worden verschillende acties ondernomen, zoals extra capaciteit zowel bij ruimtelijke ordening als bij economie. Ook is een adviseur Omgevingswet dit jaar gestart. Via ‘Beleid op een rij’ wordt op dit moment al kritisch gekeken naar de noodzaak en invulling van gemeentelijk beleid.
Nieuw beleid wordt alleen gemaakt indien dat echt noodzakelijk is en dan zo flexibel en eenvoudig mogelijk ingericht. Een goed voorbeeld is de bestemming ‘Woongebied’, deze is ruim en flexibel. Weinig gemeenten hebben iets vergelijkbaars. Ook de beeldkwaliteitsplannen bevatten uitsluitend het hoogst noodzakelijke. Bovendien wordt gewerkt aan een wijze van prioriteren en het tegengaan van ad hoc zaken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›