4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

GBT op werkbezoek bij gasloos v.v. Den Ham

· 500× bekeken

DEN HAM - GemeenteBelangen Twenterand heeft, na een kort zomerreces, haar fractiewerkzaamheden hervat met een indrukwekkend werkbezoek aan een energiek en maatschappelijke betrokken voetbalvereniging Den Ham.

Aanleiding voor het werkbezoek was onder meer het nieuwe fietspad aan de Kerkallee dat eindelijk is gerealiseerd. De fractieleden konden met eigen ogen zien hoe de veiligheid voor fietsers, die naar sportpark De Rohorst gaan, is verbeterd. De aansluiting van het fietspad op de parkeerplaats van het sportpark en de overgang bij de brug zag er pico bello uit.

Andere aanleiding voor het bezoek is dat GBT zich graag wilde laten bijpraten over de maatregelen die de ‘Groenste sportvereniging van Nederland’ heeft genomen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. In het project ‘Energie(k) Den Ham’ heeft de voetbalclub omvangrijke maatregelen genomen om fors op energie te besparen en de uitstoot van CO2 terug te dringen. Het heeft daarvoor zelf financiële middelen bij fondsen weten te verwerven.

Zo is een groot project met zonnepanelen met meerdere particulieren en bedrijven als participanten opgezet. De verlichting op het hoofdveld is uitgevoerd met een installatie met LED-lampen. Er is een Biomassa houtkachel geplaatst, waardoor zowel het clubhuis en de kleedkamers gasloos zijn. Hierdoor ontstaat financieel meer armslag. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om het afval te beperken. Zo is er in samenwerking met de plaatselijke supermarkt van Rudy Veldkamp een inzamelsysteem opgezet voor plastic petflesjes en blik, dat aantoont dat als je er iets voor terug krijgt de omgeving in en rondom het sportpark schoon blijft.

Verder werden de volksvertegenwoordigers van GBT geïnformeerd over de verschillende maatschappelijke activiteiten, bouwprojecten en sportactiviteiten op sportpark De Rohorst. Wekelijks zijn ruim 200 vrijwilligers in touw dit mogelijk te maken. Ook het multifunctionele karakter van het clubgebouw - inclusief een gezonde (fruit)kantine - werd door een delegatie van het bestuur middels een presentatie nader toegelicht.

Het werkbezoek werd afgesloten met een hapje en een drankje, nadat er een rondleiding langs alle bouw- en energieprojecten op het vitale sportpark De Rohorst had plaatsgevonden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›