4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Schriftelijke vragen van PVV Twenterand over windmolens in Almelo

· 535× bekeken

TWENTERAND - De PVV Twenterand legt het volgende voor: De gemeente Almelo is voornemens om tenminste 4 grote windmolens van 200 meter neer te (laten) zetten in een gebied rond het Zonnepark in Aadorp. De laatste berichten uit Almelo laten zien dat men een voorkeur heeft voor dit deel van Almelo. Dit gebied grenst aan o.a. Weitemanslanden en Elzenhoek. Hoewel men zegt dat het om een verkenning gaat zijn er achter de schermen reeds gesprekken gaande tussen subsidie ondernemers en grondeigenaren. Kijkend naar de doelstellingen van Almelo op het gebied van ‘duurzaamheid’ is de kans aannemelijk dat de windmolens van 200 meter er zullen komen. Dit zal impact hebben op het welzijn van onze inwoners omdat deze windmolens op kilometers afstand te zien zullen zijn. De PVV Twenterand komt hier op haar vragen op terug.

De PVV wil geen windmolens: ze draaien op subsidie, deze subsidie wordt opgehoest door de belastingbetalers die hun energierekening zien ontploffen, windmolens vervuilen het landschap, huizen verliezen een deel van hun waarde, windmolens dragen nauwelijks bij aan de energiebehoefte, mensen worden er ziek van, de molens doden vogels, de slagschaduw heeft een verwoestend effect op het leefgenot van mensen, burgers hebben geen inspraak (mogen meepraten maar hebben geen enkele inspraak), de rotorbladen zijn niet recyclebaar en windmolens zijn compleet overbodig. We hebben dan ook de volgende vragen:

1. Bent u op de hoogte van de plannen van Almelo om tenminste 4 windmolens te plaatsen op de grens met Twenterand, Vriezenveen?
2. Kunt u de raad informeren over de consequenties voor met name de inwoners van Vriezenveen wanneer deze windmolens verrijzen in het gebied dat ligt tussen Aadorp, Schelfhorst, Weitemanslanden en Elzenhoek. Consequenties op het gebied van:
- Slagschaduw (Welke huizen, wijken, bedrijven krijgen hier last van?)
- Waardedaling van huizen en bedrijfspanden (Welke huizen en bedrijven? En in welke mate?)
- Nachtrust (door het lawaai en de verlichting van de molens?)
3. Wat kan de gemeente Twenterand doen voor onze inwoners die hun huizen en bedrijfspanden in waarde zien dalen? Gaat u hen ondersteunen bij het indienen van planschadeberekeningen? Zo nee, waarom niet?
4. Gaat de gemeente Twenterand protest aantekenen bij de gemeente Almelo omdat deze windmolens nadelige effecten zullen hebben op het welzijn van onze inwoners? Zo nee, waarom niet?
5. Gaat het college het voornemen van Almelo aanhangig maken bij de provincie Overijssel omdat deze windmolens niet passen bij de provinciale plannen: er zou op de rem getrapt worden wat betreft nieuwe windparken. Zo nee, waarom niet?
6. Is dit gebied aangewezen door de provincie als kansrijk gebied? Zo nee, gaat u met dit feit verhaal halen in Zwolle, bij de provincie? Zo nee, waarom niet?
7. Bent u bereid de raad periodiek te informeren over de status van de plannen van Almelo? Zo ja, hoe gaat u dit doen? Zo nee, waarom niet?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›