4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Schriftelijke vragen van PVV Twenterand over lachgas

· 379× bekeken

TWENTERAND - De PVV Twenterand stelt het volgende: Inmiddels is bekend dat het gebruik van lachgas normaal begint te worden. Onlangs heeft overmatig gebruik van lachgas geleid tot een gedeeltelijke dwarslaesie bij twee mensen uit Twente. De politie ziet mensen na het gebruik van lachgas agressief worden, zeker in combinatie met het nuttigen van alcohol. Met alle gevolgen voor de verkeersveiligheid en de openbare orde. De Hersenstichting luidde onlangs ook al de noodklok, omdat het inhaleren tot hersenschade kan leiden.

Op verzoek van de politie in Enschede wordt er in Enschede gewerkt om deze partydrug te verbieden in het uitgaansgebied. De juridische afdeling werkt aan een aanpassing van de lokale regelgeving. De verwachting is dat de plannen om lachgas te verbieden in het uitgaansgebied in het najaar van 2019 klaar zullen zijn. In Almelo zien we dezelfde beweging. Blijkbaar kan een gemeente via de lokale regelgeving het gebruik van lachgas ontmoedigen en zelfs strafbaar stellen.

De PVV heeft dan ook de volgende vragen:
1. Is het college voornemens om net als in Enschede de lokale wetgeving zodanig te wijzigen dat het gebruik van lachgas in het uitgaansgebied/uitgaansleven verboden wordt? Zo ja, wanneer kunnen wij voorstellen van het college verwachten? Zo nee, waarom niet?
2. Moet de gemeenteraad via een motie ‘Enschedees beleid’ op het gebruik van lachgas afdwingen of komt het college dus zelf met een voorstel? Dan is een motie in onze ogen overbodig. Zie vraag 1.
3. Bent u het met ons eens dat juist Twenterand het gebruik van lachgas moet ontmoedigen en aanpakken gezien onze historie wat drugsgebruik betreft? Zo nee, waarom niet?
4. Gaat het college in haar voorstel ook het gebruik van lachgas verbieden op festivals en andere evenementen in Twenterand?
5. Welke bevoegdheden heeft het college nog meer om het gebruik van lachgas te verbieden?
6. Speelt Tactus of gaat Tactus een rol spelen in het ontmoedigingsbeleid en zo ja welke rol? Zo nee, waarom niet?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›