4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Den Ham Doet! uit de startblokken

· 918× bekeken

DEN HAM - Bijna tachtig Hammenaren kwamen maandagavond naar de eerste bijeenkomst van het nieuwe platform ‘Den Ham Doet!’ Het tekent de grote betrokkenheid bij het Brinkdorp. “Met ‘Den Ham Doet!’ gaan we ons als bewoners en organisaties inzetten om ons dorp ook in de toekomst leefbaar te houden”, zegt de kersverse voorzitter Henk Jansen.

Samen plannen maken. Samen bepalen wat er nodig is in ons Brinkdorp, zodat jong en oud er plezierig kunnen blijven wonen en leven. Dat is in de kern waar ‘Den Ham Doet!’ voor staat. “Het gaat nu best goed met veel zaken in ons dorp en dat willen we in de toekomst zo houden. Daarom moeten we met elkaar in beweging komen en niet stilzitten. We willen zoveel mogelijk Hammenaren daarbij betrekken”, zegt vice-voorzitter Erik Smelt. “Daarom vinden we het ook belangrijk dat twee, drie keer per jaar een vertegenwoordiging van het hele dorp bij elkaar komt om ideeën uit te wisselen en om samen de prioriteiten te bepalen. Als bestuur zoeken we vervolgens samen met onze dorpsgenoten daar mensen bij om die plannen daadwerkelijk te realiseren. Zo werken we letterlijk samen aan ons mooie Brinkdorp.”

‘Den Ham Doet!’ zet voor een deel het werk voort van de voormalige dorpsraad. “Wij vervullen ook de rol van aanspreekpunt voor de gemeente en brengen ook regelmatig de Hammer belangen bij de gemeente onder de aandacht”, zegt secretaris Janneke Timmerman. “Ook gaan we bij goede plannen op zoek naar financiering, bijvoorbeeld in de vorm van subsidies.” Het bestuur van ‘Den Ham Doet!’ bestaat uit voorzitter Henk Jansen, vice-voorzitter Erik Smelt, secretaris Janneke Timmerman (samen met Gea Bosch) en penningmeester Herman Klomp. Ook Harrie Doosje, Jos Bonte, Erik Kuiper, Herman Haandrikman en Bram Beuker zijn in het bestuur vertegenwoordigd.

Dorpswethouder Bart-Jan Harmsen is blij met het initiatief. “Geweldig om te zien hoe vertegenwoordigers van verenigingen en inwoners van Den Ham samen met het dorp aan de slag willen. Samen weet je meer en kun je meer. Ik ben benieuwd naar de eerste plannen, waarvoor we vanaf 2020 ook de nieuwe kernbudgetten kunnen inzetten.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›