4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Taalpunt Twenterand doet mee aan de Week van de Alfabetisering

· 327× bekeken

TWENTERAND - Van 9 tot en met 13 september is de Week van de Alfabetisering. Deze week zetten verschillende organisaties zich in voor een leven lang leren en ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Het Taalpunt Twenterand organiseert, samen met haar partners, deze week verschillende activiteiten voor alle inwoners van Twenterand.

Wethouder Mark Paters opent Week van de Alfabetisering
Tijdens de Week van de Alfabetisering lezen diverse gast-voorlezers voor bij kinderopvangcentra en scholen in heel Twenterand. Wethouder Mark Paters trapt af en leest op maandag 9 september om 11.00 uur ‘s ochtends voor bij Peuterspeelzaal Zuidmaten in Den Ham. Het doel van de voorleesactiviteiten is om ouders en verzorgers te stimuleren hun kinderen vaker voor te lezen.

VoorleesExpress weer van start
In de Week van de Alfabetisering start ook de VoorleesExpress weer. Dit najaar gaan opnieuw veel vrijwilligers bij Twenterandse gezinnen langs om voor te lezen, maar soms ook om te zingen of een spelletje te spelen. Kinderen en ouders leren zo dat lezen en voorlezen leuk is en belangrijk voor de taalontwikkeling.

Taalchallenge: vijf dagen, vijf uitdagingen
Vijf dagen op rij met jouw klas of gezin aan de slag met een leuke TaalChallenge. Meedoen is makkelijk! Durven jullie de uitdaging aan? Meld je hier dan aan!

Toolkit laaggeletterdheid
Dit jaar is er tijdens de Week van de Alfabetisering een workshop speciaal voor iedereen die met kinderen en ouders werkt. De workshop geeft handvatten om laaggeletterde ouders en kinderen op weg te helpen. Het doel van de workshop is het vergroten van de betrokkenheid van ouders en het stimuleren van de taalontwikkeling bij kinderen. Wil je als professional je aanmelden voor donderdagmiddag 12 september? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek.

Voorafgaand aan deze workshop zetten we onze plaatselijke Taalheld in het zonnetje.

Workshop over internet
Vrijdagmiddag 13 september krijgen alle inwoners van Twenterand de mogelijkheid om te ontdekken hoe je kunt internetten. We maken het vaak mee dat we even wat willen opzoeken of moeten regelen. Dat is nog best wel lastig om te doen. Tijdens de workshop ga je aan de slag en krijg je tips over het internet. Vanaf 13.00 uur staat de koffie klaar in de bibliotheek in Vriezenveen.

Ook de rest van het jaar aandacht voor laaggeletterdheid
Het Taalpunt is er voor iedereen met een vraag over lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden. Ook buiten de Week van de Alfabetisering.
Wil je meer weten over het Taalpunt? Neem dan contact op met Dianne Companje via 06 2161 2881 of d.companje@bibliotheektwenterand.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›