4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord college op vragen van PVV Twenterand over Zonnepark Oosterweilanden

· 1080× bekeken

TWENTERAND - Het college antwoordt als volgt op vragen van de PVV-fractie over de aanloopkosten van het Zonnepark Oosterweilanden:

Oosterweilanden BV heeft laten weten dat het park uiterlijk 1 september 2019 stroom zal opleveren. Dat is drie maand later dan oorspronkelijk gepland.

Uit navraag bij Oosterweilanden BV blijkt dat de geschatte stroomopbrengst 11.400 Mwh is en dat daarmee de gemiddelde omzet per maand begroot is op ongeveer € 100.000,-. Door de vertraging komt het door hen verwachte operationele resultaat over 2019 op nul uit. In zijn totaliteit beïnvloedt dit de businesscase niet. Opbrengsten zijn overigens lastig in te schatten, omdat deze zeer afhankelijk zijn van weersomstandigheden.

Voor de gemeente zijn er geen kosten verbonden aan de vertraging. Voor Oosterweilanden BV bedragen de vaste kosten ongeveer € 17.500,- per maand. De kosten worden gedekt binnen de businesscase. Dit heeft geen invloed op de stroomprijs. De revenuen van het Zonnepark zijn voor de gemeente voor het eerst geraamd in 2020 en het college gaat ervan uit dat dit nog steeds zal gebeuren. De businesscase is een zaak van de BV. Door de vertraging verwachten zij op dit moment dat het operationele resultaat over 2019 op nul uitkomt. Meerjarig is de businesscase positief.

Oosterweilanden BV heeft aangegeven dat er een boeteclausule is opgenomen bij de aanbesteding. In het zakelijk verkeer ben je verplicht om contractpartners een redelijke termijn van herstel te geven. Een boeteclausule is het laatste instrument dat men in kan zetten als partijen er niet uitkomen. De actualiteit leert dat nu de juiste zonnepanelen geïnstalleerd worden.

Oosterweilanden BV vindt het jammer dat in de aanloop naar het Zonnepark, zeker ook voor de aannemer, er extra inzet moet plaatsvinden. Zij kijken hier zakelijk naar. Voor het college is er geen reden anders te gaan handelen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›