4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Sportformateur aan de slag met Lokaal sportakkoord

· 433× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand en verenigingen hebben op 9 april jl. de intentieverklaring Lokaal sportakkoord ondertekend. Het doel van dat akkoord is om zo veel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Ook in Twenterand gaan sportverenigingen en gemeente hier samen mee aan de slag en daarvoor is Richard Migchielsen als sportformateur aangesteld.

Nationaal Sportakkoord
In de zomer van 2018 is er een nationaal sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Gemeenten krijgen vanuit dit landelijke akkoord nu de mogelijkheid om te investeren in een regionaal en/of lokaal sportakkoord. Deze nieuwe regeling houdt onder andere in dat gemeenten de mogelijkheid kregen om geld aan te vragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een lokaal sportakkoord.

Twenterand heeft hier aan mee gedaan en gaat nu samen met sportformateur Richard Migchielsen en lokale verenigingen aan het werk om gezamenlijk afspraken te maken over de ambities op het gebied van sport en bewegen. Migchielsen heeft de nodige ervaring in het begeleiden en stimuleren van teams, besturen en organisaties. Het behalen van resultaten is daarin altijd een belangrijk onderdeel. Hij heeft o.a. de KNVB, Saxion, provincie Overijssel en NOC/NSF als opdrachtgevers gehad.

De lokale sportformateur richt zich de komende periode op de kennismaking met lokale verenigingen en vanaf september zullen er inhoudelijke bijeenkomsten gepland worden waarbij u uw inbreng naar voren kunt brengen. Mocht u nog niet benaderd zijn door Richard Migchielsen of wilt u op voorhand al informatie met hem delen neem dan contact met hem op via richard@investtogro

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›