4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Vragen van PVV Twenterand over (horeca)activiteiten in oude Kennedyschool

· 1220× bekeken

TWENTERAND - De PVV Twenterand bereikt signalen dat er in de voormalige Kennedyschool in Vroomshoop activiteiten plaatsvinden die eigenlijk in een horecabedrijf zouden moeten plaatsvinden. Indien dit zo is, is er sprake van oneerlijke concurrentie. In Vroomshoop hebben we Het Punt waar het afgelopen jaar veel over is gesproken. Met name het horecagedeelte loopt niet naar wens. Er wordt ieder jaar veel gemeenschapsgeld in Het Punt gestoken om Het Punt maar te laten bestaan. We praten over honderdduizenden euro’s gemeenschapsgeld.

Het toestaan van de gemeente dat er in een school horeca activiteiten plaatsvinden druist in tegen het beleid van het college en druist in tegen de wens van de gemeenteraad om van Het Punt een succes te maken. De Partij voor de Vrijheid heeft hier dan ook vragen over.

Vraag 1:
Klopt het dat er in de oude Kennedyschool activiteiten plaatsvinden? Wat voor activiteiten zijn dit? Zo ja, hoe vaak is dit gebeurd sinds de verhuizing van de school naar het nieuwe onderkomen?

Vraag 2:
Worden er tijdens deze activiteiten horeca-activiteiten georganiseerd? Zoals vergaderingen, lunches, buffetten, partijtjes e.d. waar eten en drinken wordt geserveerd/genuttigd?

Vraag 3:
Door wie worden deze activiteiten georganiseerd? Kunt u namen van personen en bedrijven noemen? Is er sprake van verhuur van het pand en worden de overige kosten (energie bijv.) ook betaald door de organisatoren?

Vraag 4:
Is er door het college toestemming verleend om deze activiteiten te organiseren? Is hier een vergunning voor verleend? Voldoen deze activiteiten aan de drank- en horecawet? Voldoet het pand aan de eisen van de brandweer?

Vraag 5:
Vindt het college dat hier sprake is van oneerlijke concurrentie met de horeca in Twenterand en in het bijzonder met Het Punt? Zo ja, wat gaat het college hier aan doen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6:
Klopt het dat Het Punt het college hier over heeft ingelicht? Zo ja, wat is hierop het antwoord van het college geweest?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›