4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Schriftelijke vragen PVV Twenterand Scholen en Het Punt

· 713× bekeken

TWENTERAND - De PVV heeft vernomen dat diverse scholen in Twenterand onlangs gebruik hebben gemaakt van het theater in Het Punt. En dat, op één school na, de scholen na de voorstelling de bezoekers (ouders, familieleden en kinderen) koffie en thee hebben verstrekt in hun eigen onderkomen. Er zijn dus geen consumpties genuttigd in Het Punt zelf.

De PVV vindt dit vreemd. Op voordracht van de toenmalige gemeenteraad en het college is Het Punt gerealiseerd. Een gebouw met een maatschappelijke waarde, maar ook een gebouw dat moet proberen op eigen benen te staan. Nog altijd wordt er veel gemeenschapsgeld in gestopt om Het Punt te laten bestaan. We hebben het over honderdduizenden euro’s. Het is bekend dat met name de horecabestedingen achterblijven. Het Punt heeft dus de taak om te zorgen dat deze bestedingen toenemen.

Het feit dat scholen gebruik maken van het theater geeft aan dat Het Punt hier in een behoefte voorziet. In dit theater kunnen de scholen de kinderen en de ouders een professionele ruimte aanbieden en meer mensen ontvangen dan in hun eigen onderkomen. En dit alles in een pand dat voldoet aan alle veiligheidseisen.

De directies van deze scholen profiteren in onze ogen van een gebouw dat tot stand is gekomen met gemeenschapsgeld en hen blijkbaar in staat stelt om in een mooie ambiance ouders en kinderen te ontvangen. Een gebouw dat dichtbij is. Wanneer Het Punt er niet meer zou zijn, hebben deze scholen een probleem. Zij moeten dan elders voor dit soort activiteiten een geschikte locatie zoeken. Dit zal verder weg zijn en dan zal daar de koffie genuttigd moeten worden.

De PVV is van mening dat van de directies van deze scholen meer compassie voor Het Punt mag worden verwacht en dus meer steun om te zorgen dat Het Punt haar taak voor de gemeenschap kan blijven vervullen. Aan de andere kant mag van Het Punt meer commercieel gogme worden verwacht. Gebruik maken van Het Punt, in dit geval van het theater, betekent ook het nuttigen van consumpties. De PVV heeft dan ook de volgende vragen.


Vraag 1:
Bent u bereid de directies van de betreffende scholen erop te wijzen dat men gezegend is met zo’n prachtig gebouw binnen de kern en dat dit voor veel andere scholen niet een vanzelfsprekendheid is. En dat het dus niet meer dan normaal is om daar waar mogelijk is, Het Punt financieel te steunen? Dat hier sprake is van een morele verplichting!

Vraag 2:
Bent u bereid de directies van de betreffende scholen erop te wijzen dat het normaal is om consumpties te nuttigen bij het (horeca-) bedrijf waar men te gast is en dat deze bedrijven niet leven van lucht?

Vraag 3:
Wilt u de directies van deze scholen vragen of zij vinden dat Het Punt een belangrijke rol vervuld in onze gemeenschap? En of zij van mening zijn dat Het Punt moet blijven? En of de beslissing om de drankjes op hun eigen school te schenken niet indruist tegen hun opvatting?

Vraag 4:
Wanneer een school plus minus 200 mensen tegelijkertijd herbergt, wordt dan voldaan aan alle veiligheidseisen?

Vraag 5:
Vindt u ook niet dat Het Punt in dit soort gevallen meer commercieel vernuft aan de dag moet leggen? Er wordt veel gemeenschapsgeld in Het Punt gestopt. Mag je dan niet verwachten dat men alle mogelijkheden benut om meer omzet te genereren? Bijvoorbeeld door consumpties verplicht te stellen?

Vraag 6:
Vindt u ook niet dat voordat besloten wordt om nog meer gemeenschapsgeld in Het Punt te stoppen, het college en de raad zeker moeten weten dat het maximale is gedaan om meer omzet te generen? Subsidie maakt lui wordt wel gezegd en het verkopen van een arrangement zonder consumpties lijkt hiervan een voorbeeld te zijn.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›