4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De Bibliotheken Twenterand in de zomervakantie

· 440× bekeken

TWENTERAND - De zomer is voor veel mensen de tijd om eens lekker ‘bij te lezen’. Of je nu op reis gaat of thuisblijft, de Bibliotheek heeft voor elk wat wils: Romans, jeugdboeken, E-books, reisgidsen, tijdschriften en luisterboeken. In de vakantieperiode worden de materialen voor 6 weken uitgeleend. Via de Bibliotheekwebsite of App kunt u als lid gratis E-books en Luisterboeken downloaden

Zomer met de VakantieBieb
Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek, met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De app is gratis te downloaden en een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.

Openingstijden bibliotheek Twenterand
Tijdens de zomer kunt u altijd terecht in een van onze vestigingen. U kunt overal al uw materialen inleveren en lenen.
Bibliotheek Den Ham en Vriezenveen zijn geopend op de normale openingstijden.
Bibliotheek Vroomshoop is van 15 juli tot en met 23 augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur.
Bibliotheek Westerhaar is gesloten van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 16 augustus en op maandag 19, woensdag 21 en donderdag 22 augustus. In die week is de bibliotheek wel geopend op dinsdag 20 en vrijdag 23 augustus.

Verkoop afgeschreven boeken
Tijdens de vakantieperiode kunt u afgeschreven boeken kopen in alle vestigingen.
Voor jeugdboeken betaalt u € 0.50 per boek en 10 stuks voor € 3,50. Voor boeken voor volwassenen betaalt u € 1,- per stuk en 10 voor € 7,-.
Ook zijn er dvd’s (per stuk € 1,-) en tijdschriftpakketten (prijs staat op het pakket) te koop.
Tijdens de Boerenmarkt op woensdag 14 augustus is bij Bibliotheek Vriezenveen weer de jaarlijkse grote verkoop van afgeschreven boeken, DVD’s en tijdschriften.

Lenen op uw vakantieadres
Wist u dat u met uw Bibliotheekpas kunt lenen in alle Bibliotheken in Nederland? Bent u bv. op vakantie in Zeeland dan kunt u terecht bij een Zeeuwse Bibliotheek. U kunt u daar gratis laten inschrijven als gastlener en met uw gastlenerspas boeken, tijdschriften, enz. lenen. Deze materialen kunt u weer inleveren in de Bibliotheek waar u als gastlener bent ingeschreven of in uw eigen Bibliotheek als u weer thuis bent.
In de Bibliotheken in Overijssel en Gelderland kunt u lenen met uw eigen Bibliotheekpas. Daar hoeft u geen Gastleenpas aan te vragen.
Gastlenen kunt u het hele jaar door, dus ook tijdens andere vakanties of als u bv. werkt of studeert in een andere plaats. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website www.bibliotheektwenterand.nl of bij de medewerkers van de bibliotheek.

De medewerkers van Bibliotheek Twenterand wensen u een fijne zomer!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›