4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA-Vechtstromen: Alert op gevolgen PAS-problematiek

· 322× bekeken

TWENTERAND - In de laatste vergadering van het Algemeen Bestuur Waterschap Vechtstromen voor het zomerreces heeft CDA-fractievoorzitter Freek Ensink aandacht en alertheid gevraagd voor de gevolgen van de PAS-problematiek. Dit gebeurde door het stellen van een aantal schriftelijke vragen naar aanleiding van de recente uitspraak van de Raad van State. Vanuit het Dagelijks Bestuur is daarop passende actie en opvolging toegezegd in de aandacht voor de gevolgen voor en communicatie naar de betrokken partijen binnen het stroomgebied van Vechtstromen.

Recent is door de Raad van State een uitspraak gedaan ten aanzien van de geschiktheid van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) als basis voor de vergunning verlening voor stikstof belastende economische activiteiten nabij natuurgebieden, zowel door bedrijven als vanuit de agrarische sector. Zeer waarschijnlijk heeft deze uitspraak eveneens een grote impact op het werkgebied van het Waterschap Vechtstromen. Diverse economische sectoren van de Nederlandse samenleving zullen te maken krijgen met de gevolgen van dit negatieve oordeel van de Raad van State.

De CDA-fractie heeft de volgende vragen aan de orde gesteld:
• Wat gaat het DB doen om inzicht te krijgen in de gevolgen van bovengenoemde uitspraak voor het werkgebied van het waterschap Vechtstromen?
• Heeft het DB een voorlopige inventarisatie gemaakt van projecten en gebiedsprocessen die geraakt worden door de uitspraak van de Raad van State?
• Is het DB ook voornemens om gezien het complexe karakter van deze uitspraak om samen te werken met gemeenten en provincies in het werkgebied van Vechtstromen?
• Is het DB bereid om bovengenoemde uitspraak zo spoedig mogelijk aan de orde te stellen in de Unie van Waterschappen om te komen tot uitwisseling van kennis voor mogelijke oplossingen?
• Op welke wijze gaat het DB het Algemeen Bestuur informeren over de ontstane situatie en de gevolgen, die het heeft voor het waterschap Vechtstromen?

De Portefeuille-houder in het DB mevrouw Nettie Aarnink heeft toegezegd om te inventariseren, te agenderen bij en tijdig te communiceren naar betrokken partijen en overheden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›