4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord college op vragen van GBT over pandopnames kanaal Almelo-de Haandrik

· 394× bekeken

TWENTERAND - Het college is van mening dat de objectiviteit bij de pandopnames is gewaarborgd. De pandopnames vinden namelijk plaats door een externe partij, te weten Vermeer Expertise. Deze partij is geselecteerd op basis van een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure, waarbij deze partij op basis van de gunningscriteria als beste naar voren kwam.

De zaakbegeleiders zijn provinciale ambtenaren, die dienen als eerste aanspreekpunt voor vragen en zorgen van eigenaren. Deze zaakbegeleiders hebben geen inhoudelijke rol of verantwoordelijkheid bij het onderzoek of de schadebepaling.

De Stichting Kant Nog Wal is betrokken bij het gehele proces rondom de problematiek m.b.t. het kanaal Almelo - de Haandrik in het algemeen en deze aanbestedingsprocedure in het bijzonder. De aanbesteding m.b.t. de pandopnames is afgestemd met de stichting.
Op wekelijkse basis zijn er contacten tussen de provincie en de stichting Kant Nog Wal. De Stichting heeft zitting in de klankbordgroep, waarin de eigenaren van de panden zijn vertegenwoordigd. Op deze wijze zijn betrokkenheid en transparantie gewaarborgd.

Tenslotte wordt opgemerkt, dat het onderzoek naar de oorzaken van de problematiek door Deltares in combinatie met TNO wordt begeleid door een onafhankelijke deskundigencommissie. De leden van deze commissie zijn door de stichting Kant nog Wal voorgedragen. Ook hiermee wordt door de provincie en ook door betrokken gemeenten en waterschap ingezet op maximale transparantie en kwaliteit.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›