4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Enquête over nieuwe burgemeester

· 463× bekeken

TWENTERAND - Welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester van Twenterand hebben? Daarover kunnen inwoners en ondernemers hun mening geven. Vanaf maandag 8 juli kan dat via een digitale vragenlijst, die te vinden is op Twenterand.ikpraatmee.nl. Ook wordt de vragenlijst aanstaande woensdag gepubliceerd in InTwenterand, de gemeentelijke informatiepagina in De Toren van Twenterand. Invullen van de vragenlijst kan tot en met zondag 28 juli.

Met de antwoorden op de vragen wordt duidelijk aan welk type burgemeester in Twenterand behoefte is. Moet het een échte burgervader of burgermoeder worden? Is er behoefte aan een burgemeester die Twenterand steviger op de kaart zet? Of zitten inwoners en ondernemers te wachten op een burgemeester die zorgt voor vernieuwing? Door het maken van dit soort keuzes wordt duidelijk welk type burgemeester het best past in Twenterand.

Keuzes van inwoners en ondernemers bepalen profielschets
De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt om de profielschets op te stellen voor de nieuwe burgemeester. Met deze profielschets wordt er daarna gericht gezocht naar een nieuwe burgemeester die goed past bij de gemeente. De verwachting is dat de gemeente begin 2020 een nieuwe burgemeester gevonden heeft. Gerjan Smelt, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Het direct kiezen van een burgemeester is wettelijk niet mogelijk, maar met deze enquête geven we inwoners en ondernemers wel een belangrijke stem, waar we in de profielschets en de sollicitatiegesprekken volop gebruik van gaan maken. Ik roep dan ook iedereen op de vragenlijst in te vullen.”

Nieuwe burgemeester volgt burgemeester Van der Kolk op
De nieuwe burgemeester zal de opvolger worden van waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk. Zij trad in mei 2017 aan als tijdelijk opvolger van Cornelis Visser, die in Katwijk burgemeester werd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›