4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA realiseert afrit/ oprit bij Garvesingel voor mindervaliden

· 441× bekeken

VRIEZENVEEN - CDA fractielid Frouwke Bramer heeft In een persoonlijk gesprek 14 dagen geleden met wethouder Koster en de heer Oudendijk van de buitendienst groenvoorziening en wegen aandacht gevraagd voor het feit dat er geen afrit/oprit was op hoek van de Garvesingel richting Wetering. Wethouder Koster en de heer Oudendijk hebben ter plaatse de situatie in ogenschouw genomen.

Bramer, sinds een jaar woonachtig aan de Garvesingel, zegt regelmatig mensen te zien die op de bewuste hoek tobben met oversteken. Mensen met een scootmobiel, rollator, rolstoel of kinderwagen moeten daar over een behoorlijke stoeprand ‘klimmen’ om te kunnen oversteken. CDA-er Bramer: zelf ervaar ik het ook als lastig: als ik met mijn schoonmoeder in de rolstoel van mijn woning aan de Garvesingel naar de Vriezenhof wandel, loop je tegen dergelijke zaken aan. Ook nu ik 2 kleinkinderen heb waarvan 1 in een kinderwagen/buggy zit ervaar ik telkens weer hoe lastig dergelijke obstakels zijn. Terwijl het eigenlijk simpel op te lossen is . Met de realisering van een oprit/afrit voor deze groep mensen wordt het oversteken aan de Garvesingel in ieder geval een stuk gemakkelijker gemaakt.

Tegelijkertijd heeft Bramer bij wethouder Koster het oversteken van de Diagonaal naar de doorgang met de Harmsenweg aangekaart. Er steken daar veel mensen de Garvesingel over om bijvoorbeeld hun hond uit te laten aan de Harmsenweg en niet iedereen steekt even vlot over. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties want, zegt Bramer, er wordt wel heel hard gereden op de Garvesingel. Het CDA lid heeft de wethouder en de heer Oudendijk gevraagd naar de mogelijkheid om hier de oversteek voor voetgangers veiliger te maken, bijvoorbeeld door middel van een zebrapad (VOP). De wethouder heeft toegezegd dit in beraad te nemen en intern te bespreken wat voor mogelijkheden er zijn. Bramer: de wethouder heeft toegezegd om er binnenkort op terug te komen: ik ben benieuwd wat er mogelijk is om het voor onze inwoners veiliger te maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›