4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Antwoord college op vragen VVD over annulering asbestverbod

· 410× bekeken

TWENTERAND - Het college van burgemeester en wethouders weet nog niet of het asbestverbod consequenties heeft voor de begroting van de gemeente Twenterand. De Eerste Kamer heeft namelijk niet ingestemd met het asbestverbod vanaf 1 januari 2015, maar onduidelijk is nog hoe de minister dit besluit gaat verwerken.
De aanwezigheid van asbest blijft een vraagstuk als het gaat om het creëren van een gezonde leefomgeving. Om deze reden blijft het college vasthouden aan het ambitieniveau van het coalitieakkoord om in 2022 70% van de asbestdaken gesaneerd te hebben.

Er is budget (eenmalig € 112.762) beschikbaar voor het uitwerkingsplan. Ook is er budget voor de kosten van de gratis inname van asbest dakmateriaal tot 35m2. In het Kadernota is een voorstel opgenomen voor het Stimuleringsfonds asbest. Om het ambitieniveau te kunnen behalen blijft dit voorstel in de Kadernota staan.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›