4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vakantie-tasjes

· 795× bekeken

TWENTERAND - Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer in de zomervakantie klasgenootjes uitvliegen naar zonnige oorden, blijven zij achter. Er is geen geld om er even tussenuit te gaan. Vandaar dat het Diaconaal Platform Twenterand (= DPT), een samenwerkingsverband van de diaconieën van de Twenterandse Kerken en de stichtingen Manna, Boot, Waypoint en SSVT, de actie Vakantietas heeft opgepakt.

180 kinderen en tieners in de leeftijd van 4 tot 18 jaar ontvangen begin juli een vakantietas, waarbij een tweedeling qua inhoud van de tassen wordt gemaakt: doelgroep 4-12 jaar en 13-18 jaar. Het in kaart brengen van de doelgroep en de verspreiding van de tassen vindt plaats via de Stichting Manna, alles is georganiseerd door de vrijwilligers van Kerk in Actie Vroomshoop.

De inhoud van de vakantietas maken we natuurlijk nog niet bekend; immers dat moet een verrassing blijven. De tasjes zelf zijn aangereikt door Kerk in Actie Nederland.

De inhoud is bekostigd door bijdragen van de Diaconieën in de gemeente Twenterand, en enkele sponsoren, zodat de kinderen enkele leuke speel- en zwemdagen tegemoet kunnen zien. Op deze wijze hoopt DPT inhoud te geven aan onze opdracht: ‘’Helpen, geven, delen van Twenteranders voor Twenteranders’’.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›