4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Energie-neutrale woningen te koop in Vroomshoop

· 1576× bekeken

VROOMSHOOP - De eerste energie-neutrale woningen die in projectvorm in Twenterand zijn gebouwd. Aan de Vingerhoedskruid in Vroomshoop zijn acht woningen in acht dagen gerealiseerd. Vanaf 5 juli komen de woningen in de verkoop. Wethouder Bart-Jan Harmsen heeft ‘wonen’ in zijn portefeuille en is enthousiast: “Wij zijn hard bezig om voor veel doelgroepen huizen of kavels in onze gemeente aan te bieden. Huizen als deze passen goed in dat aanbod. Bovendien draagt dit project ook nog eens bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen.”

Voor wat betreft het bouwkundige deel zijn de woningen in één werkdag per stuk gebouwd, dus 8 woningen in 8 dagen. De kapconstructie en de houten bergingen worden gefabriceerd en geleverd door De Groot Vroomshoop. De woningen worden compleet opgeleverd met keuken en badkamer, pvc vloeren, wandafwerking, hekwerken inclusief hedera in de achtertuin, gras in de tuin (tegengaan van verstening) en straatwerk voor het terras.

Start verkoop op 5 juli
De verkoop van de huizen start op vrijdag 5 juli a.s. en wordt gedaan door Robert van ’t Oever van Oosterhave Makelaars uit Vroomshoop. Hij liet wethouder Harmsen vandaag het unieke project zien: “Dit is voor Twenterand het eerste woningbouwproject dat volledig energie-neutraal (‘nul op de meter’) gerealiseerd is. Dit houdt in dat deze woningen in principe geen energiekosten hebben. De huizen zijn hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van warmtepomp en zonnepanelen.” Het gaat om acht woningen, waarvan de twee-onder-een kappers inmiddels zijn verkocht. Een blok van zes woningen met daarin twee hoekwoningen en vier tussenwoningen. De prijzen starten bij € 229.000,- v.o.n.

Op de foto: wethouder Bart-Jan Harmsen van de gemeente Twenterand en Robert van ’t Oever van Oosterhave makelaars.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›