4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Succesvolle muzikale vertelling van de sage van de Groene Jager

· 585× bekeken

DEN HAM - 'Droom de dag!' Dat was de toepasselijke titel van de muzikale vertelling over de sage van de Groene Jager. Op (bijna) midzomeravond 22 juni organiseerde de Stichting Midzomeravond Den Ham deze muzikale vertelling, waaraan ook het Chr. Mannenkoor meewerkte. Ook een kinderkoor, gevormd uit (klein)kinderen van de koorleden, liet luidkeels van zich horen in 'dat prachtige land' rondom Den Ham.

Koorsolist Albert Wessels vervulde met verve de rol van Joncker Arent en koorlid Zweitze Hofman kleurde met zijn donkere stem de kasteelheer Evert van Essen. De zusters Rianne Seigers-Bosch en Erika Lambers-Bosch uit Den Ham vertolkten vol overgave de rollen van Gisela en Jolande, en Auke Koops van 't Jagt bleek in de wieg gelegd voor de rol van de bisschop van Utrecht.

Jeroen Ardesch zorgde voor de muzikale begeleiding op trombone, samen met dirigent Gezinus Veldman op vleugel, die ook de artistieke leiding van dit gehele project had en alle muziek voor deze productie schreef.
Ten slotte moet natuurlijk worden genoemd dichteres en schrijfster Marga Kool, die als librettist en verteller alle teksten voor haar rekening nam. Teksten die door hun ogenschijnlijke eenvoud uitblonken door schoonheid.

Zaterdagavond 22 juni 2019 kwam 'Droom de dag' volledig tot zijn recht in twee voorstellingen, die beide keren bijzonder veel publiek trokken, op deze bijna langste dag van het jaar: "Droom de dag, dat het licht het wint, als alle deuren voor je open gaan!"

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›