4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eerste lustrum Forest Hill Festival een daverend succes

· 531× bekeken

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag schudde het terrein van de ijsbaan in de Zandstuve in Vroomshoop op haar grondvesten. De mix van muziekstijlen zorgde op drie podium voor elk wat wils. De Phone House Mainstage was de grote publiekstrekker. De belangstelling voor optredens op het Bijkerk techniek Rockstage en in en bij de JK Cleaning Chill Tent was ook bijzonder groot. Uiteindelijk passeerden maar liefst ruim 2000 bezoekers uit Vroomshoop en de wijde regio de poorten van het Forest Hill Festival, dat z’n eerste lustrum beleefde. Korte broeken en luchtige T-shirts domineerden als gevolg van heerlijke weersomstandigheden tijdens deze aangename midzomeravond in het bos De Zandstuve.

De lokale band Five and Dime opende om 17.30 het Festival en zette direct met een sterk optreden de toon met stevige rock ’n roll. Bettie Bravo toonde zich daarna echt een band met pit op de rockstage. Dit was de opmaat voor een aansprekend optreden op de Rock Stage met the Damned Few en de Status Quotes. The Damned Four uit Haarle kwam met een zangeres met de bravoure van Anouk en mede daardoor was het publiek dolenthousiast. De formatie Satus Quotes overtuigde en de gitaren jankten als vanouds. Mooi was het dat de finale op rockstage plaats vond met een heuse Vroomshoopse formatie. Jan Knapper en zijn muzikale vrienden van Forest Hill Rock Explosion gingen helemaal los, prachtig om mee te maken.

In de nieuwe Chill Tent was het supergezellig en volkszanger Zwarte Jannes uut Drenthe zorgde voor veel sfeer. Dat deed ook BWESS, die zich als vertrouwde oude bekende helemaal waar maakte. Het Hammerse duo Decacent zorgde ervoor dat er volop gedanst werd in en bij de Chill tent. Het prettig gestoorde duo Altijd Larstig en Rob Gas d’r op zorgden voor een feestelijke en druk bezochte finale in de Chill Tent.

De optredens op mainstage mochten gezien en ook gehoord worden. Duo Decadent trad daar ook op en zorgde met lekkere dansmuziek voor een flitsende start. DJ Sash! zorgde voor een internationaal inbreng en in dit geval voor een Duits tintje. De Eurodance uit de nineties sloeg aan, evenals wereldhits uit het begin van de eeuw zoals Ecuador en Encore un Fois. De bekende Atmozfears zorgde inderdaad voor de juiste atmosfeer en stemming onder vele bezoekers. Het slotakkoord op mainstage was van Ran-D, die op de grootste hardstyle festivals in de wereld optreedt. De door de organisatoren gedroomde finale kwam er inderdaad en de ijsbaan werd één grote dansende menigte. Geen wonder, want Ran-D scoorde in 2018 met Zombie nog met het beste hardstyle nummer van het jaar.

De organisatoren van het stichtingsbestuur van Forest Hill kunnen samen met de talrijke vrijwilligers terugkijken op een spetterend lustrum van het festival. De ondersteuning van de sponsoren was bij dit vijfde festival uitstekend. De vele inspanningen voor, tijdens en direct na het eigentijdse festival van velen zijn volop beloond geworden. Licht en geluid waren weer perfect en dat is beslist een voorwaarde om een dergelijk groot festival te laten slagen.

Er waren geen noemenswaardige incidenten en dat vormde samen met de grote opkomst van een enthousiast publiek voor een voldaan gevoel bij de organisatie. Op naar de volgende aflevering van Forst Hill festival in 2010 is nu het devies.

Foto's: Bert Rutgers

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›