4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Kansen pakken in en rond de Engbertsdijksvenen

· 544× bekeken

TWENTERAND - De plannen liggen er. Bedacht door een aantal bewonersgroepen uit de omgeving van de Engbertsdijksvenen. Nu gaat het om de daadwerkelijke realisatie van die plannen. “En daarvoor zijn wij op zoek naar iemand die de vrijwilligers kan ondersteunen om de kansen te pakken die het gebied ons biedt. Want daar ligt echt een wereld aan mogelijkheden,” aldus een enthousiaste wethouder Van Abbema. Volgens haar moet het iemand zijn die een goed netwerk heeft in recreatie, toerisme en cultuurhistorie, maar ook mensen weet te verbinden en de weg weet in subsidie- en fondsenland.

Bewoners en betrokkenen uit het gebied hebben met elkaar de kansen van het gebied Engbertsdijksvenen en omstreken geïnventariseerd. Het gaat om zogenoemde meekoppelkansen. Dit zijn eigenlijk extra kansen die zich voordoen bij de ontwikkeling van een bepaald gebied. Agrariërs uit de omgeving, landgoedeigenaren, ondernemers, bewoners, plaatselijke belangen, dorpsraden, gemeente Twenterand, LTO Noord, KNNV, Staatsbosbeheer en de Wildbeheereenheid Vriezenveen, allemaal hebben ze meegedacht. Vervolgens is gezamenlijk een selectie gemaakt van de meest realistische kansen en ideeën waarvoor ook draagvlak was.

Van Abbema daarover: “Die gezamenlijkheid zorgt voor een enorm draagvlak, waardoor deze plannen wel moeten slagen. Maar daar hebben we wel wat hulp bij nodig en als gemeente willen we dat mogelijk maken.” Een snelle start is volgens de wethouder zeer wenselijk: “Er zit nu enorm veel energie in de vrijwilligersgroepen om van de Engbertsdijksvenen een nog mooier en beleefbaarder gebied te maken en daar moeten we gebruik van maken.”

Werkgroepen
Met hulp van Natuur en Milieu Overijssel zijn er vijf werkgroepen gevormd: 1. Boeren rond Engbertsdijksvenen/Kringlooplandbouw, 2. Recreatieve routes, 3. Veilige en toeristische fietsroutes, 4. Natuurbelevingscentrum en 5. Turfvaart Schipsloot.
Van Abbema: “De vrijwilligers in deze werkgroepen zijn de basis voor het succes. Met hulp van zeg maar een Gebiedsmakelaar Meekoppelkansen Engbertsdijksvenen wordt dit een succes dat past bij de cultuur van dit gebied.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›