4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Presentatie 2e editie Zomer in Twente te Ootmarsum

· 734× bekeken

OOTMARSUM - In een goed gevulde kerkzaal van de Protestantse Gemeente in Ootmarsum nam Jan Dirk Wassenaar het eerste exemplaar van het zomermagazine Zomer in Twente in ontvangst. Wassenaar, predikant van de Protestantse Gemeente te Hellendoorn, is tevens scriba van de classis Overijssel-Flevoland. Zomer in Twente verschijnt dit jaar voor de 2e keer.

Een kerk met open deuren, met mensen die erop uit gaan, is wat Wassenaar een warm hart toedraagt. Dat spreekt hem ook aan in het missionaire Twentse project. “In ‘Zomer in Twente’ zie ik dat de kerk midden in de wereld, in de samenleving staat. In het bijzonder in die van het toerisme. Het sluit aan bij ontwikkelingen in de kerk van tegenwoordig, die allemaal op een of andere manier te vatten zijn onder de noemer ‘betrokkenheid op buiten’.” En hij betoogt: “Ik hoop dat de kerk, als gebouw en als gemeenschap van mensen, in onze regio van betekenis zal blijken te zijn voor de toeristen.”

Onderdeel van het project is ‘de Vakantiepastor’. In de maanden juni, juli en augustus zal een team van gemeenteleden en professionals dagelijks beschikbaar zijn voor vakantiegangers die behoefte hebben aan een luisterend oor.

Zomer in Twente is een initiatief van de kerken in Twente en wordt uitgegeven door de stichting Welkom in de Kerk. Het magazine wordt de komende maanden uitgedeeld aan vakantiegangers. Het bevat toeristische informatie, adressen en aanvangstijden van kerkdiensten en inspirerende artikelen over geloven in deze tijd. Exemplaren kunnen nog beperkt besteld worden via www.welkomindekerk.nl
Welkom in de Kerk heeft het bureau Topic gevraagd om het blad uit te geven.

Welkom in de Kerk is een jonge stichting die zich via zomermagazines richt op toeristen en wil de gastvrijheid van kerken bevorderen. Naast Zomer in Twente geeft zij voor de 33e keer het magazine ‘Wal & Water’ uit, dat gericht is op Noordwest Overijssel en dit jaar verschijnt voor het eerst ‘Zomer in de Achterhoek’. De twee doelen die de stichting zich gesteld heeft, zijn in de eerste plaats: fondsen werven om de huidige zomermagazines een goede financiële basis te geven. In de tweede plaats: plaatselijke kerken en gemeenten die daar behoefte aan hebben, helpen een gastvrije geloofsgemeenschap te zijn.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›