presentatie_1e_nr__door_Wassenaar

Presentatie 2e editie Zomer in Twente te Ootmarsum

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

Een kerk met open deuren, met mensen die erop uit gaan, is wat Wassenaar een warm hart toedraagt. Dat spreekt hem ook aan in het missionaire Twentse project. “In ‘Zomer in Twente’ zie ik dat de kerk midden in de wereld, in de samenleving staat. In het bijzonder in die van het toerisme. Het sluit aan bij ontwikkelingen in de kerk van tegenwoordig, die allemaal op een of andere manier te vatten zijn onder de noemer ‘betrokkenheid op buiten’.” En hij betoogt: “Ik hoop dat de kerk, als gebouw en als gemeenschap van mensen, in onze regio van betekenis zal blijken te zijn voor de toeristen.”

Onderdeel van het project is ‘de Vakantiepastor’. In de maanden juni, juli en augustus zal een team van gemeenteleden en professionals dagelijks beschikbaar zijn voor vakantiegangers die behoefte hebben aan een luisterend oor.

Zomer in Twente is een initiatief van de kerken in Twente en wordt uitgegeven door de stichting Welkom in de Kerk. Het magazine wordt de komende maanden uitgedeeld aan vakantiegangers. Het bevat toeristische informatie, adressen en aanvangstijden van kerkdiensten en inspirerende artikelen over geloven in deze tijd. Exemplaren kunnen nog beperkt besteld worden via www.welkomindekerk.nl
Welkom in de Kerk heeft het bureau Topic gevraagd om het blad uit te geven.

Welkom in de Kerk is een jonge stichting die zich via zomermagazines richt op toeristen en wil de gastvrijheid van kerken bevorderen. Naast Zomer in Twente geeft zij voor de 33e keer het magazine ‘Wal & Water’ uit, dat gericht is op Noordwest Overijssel en dit jaar verschijnt voor het eerst ‘Zomer in de Achterhoek’. De twee doelen die de stichting zich gesteld heeft, zijn in de eerste plaats: fondsen werven om de huidige zomermagazines een goede financiële basis te geven. In de tweede plaats: plaatselijke kerken en gemeenten die daar behoefte aan hebben, helpen een gastvrije geloofsgemeenschap te zijn.

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton