4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Joyce Maat wint fotowedstrijd “Hart voor blauw en geel”

· 642× bekeken

VROOMSHOOP - Naast het uitgebreide feestprogramma organiseerde de jubilerende voetbalvereniging Vroomshoopse Boys ook een heuse fotowedstrijd. Onder de noemer “Hart voor blauw en geel” werd iedereen opgeroepen een pakkende foto in te sturen. Topfotograaf Niek Erents bekeek de inzendingen en koos de drie winnaars uit. Joyce Maat won, met een verrassende foto van een wasmand met blauwgele Boys-shirtjes.

Deelnemers moesten in een foto proberen te vangen wat typisch Vroomshoopse Boys is. “Tegenwoordig heeft iedereen met zijn smartphone een fototoestel in de binnenzak”, schetst Niek Erents. “Dus iedereen kon meedoen. We waren op zoek naar mooie kiekjes die weergeven wat dat blauwgele hart precies is. Wat ervoor zorgt dat het klopt! We wilden eigentijdse foto’s waarbij je geen bijschrift nodig hebt om te snappen waar het om gaat. Eigenlijk waren we gewoon op zoek naar een gave plaat.”

Mooi kleurgebruik
Voldeden de winnende foto’s aan de eisen? Erents knikt. “Zeker. Ze zijn alle drie fraai. De derde prijs is voor Bert Rutgers, die met zijn foto van een juichend meidenteam blijheid en overwinning laat zien. Mooi kleurgebruik. Geen bal in beeld, maar helemaal Vroomshoopse Boys. Nummer twee Marielle Roelofs stuurde een foto in van een jonge voetballer die, temidden van blauwgele rook, blij zijn eigen persoonlijke triomftocht houdt. Superactie, emotie en overwinning. Je ziet de teamleden niet, maar ze staan er onmiskenbaar allemaal omheen.”

Wasmand
Winnares Joyce Maat stuurde een vierkante foto in van een wasmand met blauwgele Boys-shirts. Van bovenaf gefotografeerd. Erents vindt haar foto nét even anders. “Het is een heel creatief beeld”, aldus de fotograaf. “Een wasmand met shirts is herkenbaar, maar door Joyce verrassend gefotografeerd. Mede door de voeten en bijpassende slippers vertelt deze foto het hele verhaal. Elke week lachend een volle wasmand, da’s echt hart voor blauw en geel! Dit is echt een mooie foto, die honderd procent verbeeldt waar de fotowedstrijd over ging.”

Wel gehoopt
De drie prijswinnaars kregen zaterdagmiddag hun eigen foto groot afgedrukt overhandigd en een bos bloemen van Hans Nieboer van de Jubileumcommissie. Voor de verbaasde winnares en voetbalmoeder Joyce Maat is er bovendien binnenkort een fotoshoot naar keuze bij de Fotostudio van Niek Erents. “Superleuk dat ik heb gewonnen”, lacht de voormalige Vriezenveense. “Ik had het niet verwacht, maar ik voel me vereerd dat Niek mijn foto heeft uitgekozen.”

Foto: Erwin Heuver

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›