Automaatje_-_de_eerste_rit

Eerste officiële rit ANWB AutoMaatje Twenterand zit er op

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

ANWB AutoMaatje Twenterand is bedoeld voor inwoners van de gemeente Twentrand met een hulpvraag op het gebied van vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoervoorzieningen voor mensen die niet zelf (meer) kunnen voorzien in hun vervoer of geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer.
ANWB AutoMaatje bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook om boodschappen te doen, bezoek aan de kapper, te shoppen of een ritje te maken naar een kennis of een plek met dierbare herinneringen. De gebruiker betaalt 30 cent per kilometer aan de chauffeur.

Hoe werkt het?
Als iemand gebruik wil maken van AutoMaatje, dan meldt hij / zij zich telefonisch (06 – 83 87 81 51) aan bij AutoMaatje Twenterand. AutoMaatje Twenterand heeft een bestand van vrijwillige chauffeurs die bereid zijn om voor plaatsgenoten te rijden. Per rit wordt door de gebruiker per kilometer 30 cent aan de chauffeur betaald. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren met AutoMaatje Twenterand bellen. Zij koppelt dan de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur en geeft een kostenindicatie. Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.

Chauffeurs gezocht
Inwoners van de gemeente Twenterand die in het bezit zijn van een eigen auto en die het leuk vinden om, op aanvraag af en toe, een minder mobiele plaatsgenoot te helpen door hem of haar ergens naar toe te brengen, kunnen zich eveneens aanmelden bij AutoMaatje Twenterand.
Het telefoonnummer is 06 – 83 87 81 51 of e-mail naar: automaatje@zorgsaamtwenterand.nl

Van links naar rechts: R. van Faassen, L. Grote Beverborg (coördinator Automaatje Twenterand, de heer P. Wijkhuijs, mevrouw A. Lubbelinkhof en wethouder M. Paters.

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton