4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Peiling behoefte standplaatsen woonwagens in Twenterand

· 453× bekeken

TWENTERAND - De gemeente Twenterand gaat een peiling doen naar de behoefte aan standplaatsen voor woonwagens binnen de gemeente. Aanleiding hiervoor is de uitspraak van het college voor de rechten van de mens in 2018, waarin o.a. staat dat gemeenten in hun huisvestingsbeleid rekening moeten houden met de woonbehoeften van woonwagenbewoners. “Maar daarvoor moeten we die behoefte wel eerst in kaart brengen en dat gaan we nu doen,” aldus wethouder Bart-Jan Harmsen.

De gemeente Twenterand is samen met regionale partners zoals Twentse gemeenten, provincie en Mijande Wonen aan de slag gegaan met het woonwagenbeleid.

De gemeente doet de peiling op een open en persoonlijke manier. Allereerst moet de vraagstelling begrijpelijk en leesbaar zijn. Daar heeft Taalpunt Twenterand een belangrijke bijdrage aan geleverd door mee te lezen en verbeteringen aan te brengen. De enquête wordt aangevuld met persoonlijke gesprekken. De woonwagenbewoners die de gemeente in beeld heeft worden rechtstreeks benaderd met de vragenlijst, maar deze wordt ook via de website beschikbaar gesteld.

Als de behoeftepeiling er aanleiding voor geeft, wordt onderzocht wat mogelijke locaties kunnen zijn. De gemeente Twenterand wil de behoeftepeiling voor 1 augustus afronden. Dan worden de mogelijke vervolgstappen bepaald.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›