4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Verhalenpicknick aan de Sluis in Vroomshoop

· 534× bekeken

VROOMSHOOP - Achttien enthousiaste leerlingen van groep 5 en 6 van de Willibrordusschool kwamen op 7 mei naar de verhalenpicknick bij Sluis V aan het Zwolsekanaal te Vroomshoop. John de Vries van de stichting Levend Vroomshoop had daar alles in gereedheid gebracht terwijl Thea Kroese ondertussen op school samen met de kinderen het lunchpakket had klaargemaakt. Alle lunchgerechten in de rode zakdoek hadden een eigen verhaal met historische feiten.

John de Vries nam bij het monument De Oorsprong op de Sluis de leerlingen mee in het verhaal over het ontstaan van Vroomshoop, het graven met de schop, het harde leven. Hij liet ze meevaren op de turfschepen die toen de kanalen gingen bevaren. Een geschiedenisles, die ze nooit zullen vergeten.

Thea Kroese vertelde haar droom over hoe de kinderen er vroeger uitzagen, hoe ze leefden en hoe verhalen vertellen de enige manier was om kennis door te geven. Voor deze kinderen onvoorstelbaar. Er waren dus geen kranten, smartphones, geen tv, enz. Best goed om je dat eens te realiseren. Als vinken luisterden deze jongens en meisjes naar de sage van de jager die ooit hier zou hebben gewoond en ook zijn steentje bijdroeg aan een betere leefwereld in ons dorp. Of was dat ook een droom?

Na samen te hebben gegeten van de lunchgerechten (o.a. echte boekweitpannenkoeken zoals de kanaalgravers ze ook aten) wandelde John al vertellend rond met de kinderen langs het infobord en de imposante sluisdeuren.
Zwaaiend met het appeltje in de hand namen de kinderen vervolgens afscheid.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›