4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Schriftelijke vragen VVD Twenterand over verspreidingsgraad Gemeentecontact

· 554× bekeken

TTWENTERAND - De VVD-fractie in Twenterand maakt zich zorgen over de verspreidingsgraad van gemeentecontact 'InTwenterand'. Een nadrukkelijke eis was namelijk in de aanbesteding van het gemeentecontact m.b.t. de verspreiding: “Gemeente wenst een 100% verspreidingsgraad bij de huishoudens zonder nee-nee sticker. Beschrijf op welke wijze u hier zorg voor gaat dragen en welke risico’s u verwacht opdat het percentage niet wordt behaald.” Er zijn signalen dat aan die eis niet wordt voldaan. De VVD-fractie stelt daarom de volgende vragen aan het college:

De huis-aan-huis verspreiders waar alle bladen gebruik van maken in Twenterand, Hovius en Aalderink geven zelf aan dat zij niet ieder huishouden kunnen bedienen en dat zijn toch al gauw enige honderden adressen. De Twenterand Courant zorgde ervoor door persoonlijke bezorging door Boswinkel dat deze adressen toch het gemeentecontact in de bus kregen. Ook is het mogelijk om naar de adressen die niet worden meegenomen door de twee verspreiders deze per post toe te zenden. Kortom om in de buurt te komen van deze 100% zijn extra inspanningen noodzakelijk.

Ons bereiken signalen dat de uitgave van de Toren van 15 mei jl. niet op alle adressen is ontvangen. Dit is in strijd met de aanbesteding. Zeker nu er nogal wat commotie over deze aanbesteding is ontstaan acht de VVD het belangrijk om direct vanaf het begin dit goed te monitoren en het gemeentecontact zorgvuldig overal te laten bezorgen.

1) Heeft de gemeente ook signalen ontvangen dat het gemeentecontact nog niet helemaal huis aan huis is bezorgd en zijn hier al klachten over ontvangen?
2) Bent u het met ons eens dat alle inwoners recht hebben op het gemeentecontact en dat die 100% verspreiding dus ook op de nieuwe manier moet worden gehaald?
3) Bent u het met ons eens dat de voorwaarden uit de aanbesteding nu ook moeten worden gehaald en bent u het met ons eens dat hier direct aandacht aan moet worden besteed zodat dit op korte termijn wel in orde is?
4) Vindt u ook dat wanneer nu niet aan de 100% eis wordt voldaan er op onrechtmatige gronden is ingeschreven en er dus oneerlijke concurrentie is gevoerd?
5) Gaat u hierop actie ondernemen?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›