4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

De brug is terug in Westerhaar-Vriezenveensewijk

· 873× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Op dinsdag 21 mei vanaf 16.30 uur vindt de onthulling plaats van de replica van de brug in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De vroegere ophaalbrug over het Veenkanaal is een markant symbool van de veengeschiedenis in de omgeving van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een geschiedenis waar veel inwoners trots op zijn. Ruim twee jaar geleden startte het initiatief om de brug weer in het straatbeeld te brengen en werd er een werkgroep opgericht waarin gemeente Twenterand, waterschap Vechtstromen, Jeroen Klinkhamer (ondernemer en buurtbewoner) en Jan Tijhuis (bouwer en opleider metaal & techniek) betrokken waren.

De replica van de brug is in de afgelopen twee jaar tot in detail nagebouwd en klaar om onthuld te worden. Samen met de buurt en betrokken partijen willen we stilstaan bij dit feestelijke moment. De middag vindt plaats bij De Sluus (Sluiskade Noordzijde 1, 7676 SG Westerhaar-Vriezenveensewijk).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›