4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Zoektocht naar nieuwe burgemeester van start

· 542× bekeken

TWENTERAND - De fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben gisteren een start gemaakt met het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Twenterand. Samen zullen zij de vertrouwenscommissie gaan vormen met ondersteuning van de griffier, de gemeentesecretaris en de locoburgemeester. De fractievoorzitters hebben Gerjan Smelt gekozen tot voorzitter van deze commissie.

In de profielschets komt te staan over welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken. Om dat te kunnen bepalen wordt gekeken naar het karakter van de gemeente Twenterand, de ontwikkelingen waar de gemeente mee te maken heeft en de opgaven waar de gemeente voor staat. Over welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester in dat verband beschikken? Dat is de vraag die in de profielschets beantwoord moet worden.

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden wordt zeer nadrukkelijk geluisterd naar de inwoners, de verenigingen, organisaties, bedrijven en andere direct betrokkenen. Via een uitgebreide enquête worden zij gevraagd naar hun mening. Gerjan Smelt: “Het is belangrijk om de mening te kennen van de inwoners en alle direct betrokkenen, want uiteindelijk gaat het om hún burgemeester”.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›