4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuw magazine ‘Brinkdorpen in Nederland’

· 800× bekeken

DEN HAM - Wethouder Bart-Jan Harmsen, inwoner van brinkdorp Den Ham (gemeente Twenterand), heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het magazine “Brinkdorpen in Nederland”. In de eerste editie staan verhalen over Zelhem, Dwingeloo, Annen, Orvelte, Rheeze, Norg, Dalen, Hilversum, Melderslo en Den Ham. Het magazine is een initiatief van Stichting brinkdorp Den Ham “Wij willen stappen zetten naar een verbond van brinkdorpen, omdat we vinden dat dit soort prachtige dorpen meer reuring verdienen. In zo’n verbond (analoog aan de Hanzesteden) kunnen we meer samenwerken. Het uitgeven van een magazine is hierbij de eerste stap”, zegt voorzitter Gerrit Kuiper.

In totaal zijn er meer dan zeventig brinkdorpen in Nederland. De meeste liggen in Drenthe en Overijssel. Maar ook elders in het land zijn brinkdorpen te vinden. En in Duitsland. Het magazine wordt uitgegeven door Villa 5. Dit bedrijf heeft net een vestiging geopend in het Drentse brinkdorp Dalen. Bovendien komt één van de eigenaren uit brinkdorp Den Ham. “Brinkdorpen in Nederland” is te vinden bij alle toeristische informatiepunten in Drenthe en Overijssel. Het magazine kan ook digitaal worden gelezen op: www.brinkdorpen.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›