4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Voordracht kandidaat dagelijks bestuursleden Vechtstromen

· 388× bekeken

Formateur Bart Krol heeft vorige week met vier partijen gesproken die uitvoering willen geven aan het bestuursakkoord dat op 24 april bijna unaniem is vastgesteld door het nieuwe algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen. Dit gesprek is positief verlopen en Nettie Aarnink (Water Natuurlijk), Wim Stegeman (CDA), Hans van Agteren (AWP niet politiek wel deskundig) en Erik Lievers (fractie Bedrijven) hebben aangegeven graag het nieuwe dagelijks bestuur te willen vormen. Met de vaststelling van het bestuursakkoord ‘Een blauwgroene toekomst, waaraan iedereen kan meedoen’ en de voordracht van de kandidaat dagelijks bestuursleden, beëindigt Bart Krol nu zijn werkzaamheden als formateur bij Vechtstromen.

Portefeuilleverdeling op hoofdlijnen
De voorgestelde portefeuilleverdeling is op hoofdlijnen als volgt:
Stefan Kuks: voorzitter;
Nettie Aarnink: watersysteem;
Wim Stegeman: watersysteem en financiën;
Hans van Agteren: watersysteem en waterketen;
Erik Lievers: waterketen.
Op een nog te bepalen moment tussen 22 en 29 mei volgt het zogenoemde ‘constituerend beraad’. In dit overleg zal het nieuwe dagelijks bestuur gedetailleerde en nadere afspraken maken over onder meer de portefeuilleverdeling en vertegenwoordiging in overleggen.

In de komende periode wordt een risicoanalyse integriteit uitgevoerd naar de kandidaat dagelijks bestuursleden. Het algemeen bestuur besluit op 22 mei over het voorstel de kandidaat dagelijks bestuursleden te benoemen. In deze vergadering van het algemeen bestuur wordt ook afscheid genomen van de vertrekkende dagelijks bestuursleden.

Nettie Aarnink en Wim Stegeman hadden de afgelopen bestuursperiode zitting in het dagelijks bestuur van Vechtstromen. Hans van Agteren en Erik Lievers treden nieuw toe tot het dagelijks bestuur. Hans van Agteren is onder meer wethouder geweest van de gemeente Enschede. Erik Lievers was onder meer gedeputeerde van de provincie Overijssel, wethouder van de gemeente Hengelo en is op dit moment senior-consultant bij een adviesbureau.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›