4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

‘Scoor een Boek!’ sluit af met sportieve dag

· 413× bekeken

VRIEZENVEEN - In de afgelopen 10 weken hebben 192 kinderen in Twenterand veel leeskilometers gemaakt. Bij het leesproject Scoor een Boek! werkt de bibliotheek Twenterand samen met Heracles Almelo en de basisscholen. Tijdens de sportieve afsluiting deze week op de voetbalvelden van DETO en DOS’37 in Vriezenveen werd de eindscore bekend gemaakt. In totaal hebben de leerlingen in tien weken tijd 1.386 boeken gelezen, dat is gemiddeld 7 boeken per leering. Een geweldige score!

Bij Scoor een Boek! worden leerlingen van groepen 5 en 6 op een speelse manier uitgedaagd om in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. In iedere groep hangt een poster waarop voor elk gelezen boek een bal mag worden geplakt. Zo weet de klas hoeveel boeken er gelezen zijn in tien weken. Scoor een Boek! wordt afgesloten met een sportief feestje waarbij de leerlingen ook mogen scoren op het veld. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!

Elk jaar verbindt een speler van Heracles Almelo zich aan het project. In 2019 was Wout Droste het boegbeeld van Scoor een Boek! De persoonlijke boodschappen van deze voet- balspeler sporen de leerlingen aan om zoveel mogelijk boeken te lezen. Een geslaagd leesproject dat volgend jaar in Twenterand zeker herhaald gaat worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›