4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Aquapark de Zandstuve Vroomshoop actief aan de slag

· 789× bekeken

De nog jonge stichting Aquapark de Zandstuve Vroomshoop zet vol in op de realisatie van een familieglijbaan. Externe subsidie is aangevraagd en ook van andere zijden wordt de helpende hand geboden. Zo verraste Makkinga Bestratingsbedrijf uit Vroomshoop onlangs het blij verraste bestuur met een gift van € 1.250,00. Dat bedrag was door de gasten van het 25-jarig jubileumfeest van het bedrijf bijeen gebracht. Voorzitter Herman Lutke Veldhuis en penningmeester Stef Lamberink namen onder dankzegging de cheque in ontvangst van eigenaar Freddy Makkinga. De clubkasactie bij de Rabobank Noord en West Twente is dit jaar weer goed uitgepakt voor het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. Het bedrag van € 1.786,50 betekende. Qua hoogte betekende dat de derde plaats in het gehele werkgebied van de bank. Van april tot en met juni aanstaande loopt de lege flessen-actie bij Coop Vroomshoop. De uiteindelijke opbrengst van het statiegeld wordt verdubbeld door de supermarkt Coop Vroomshoop.

Onlangs is een verhoging bij het fietspad langs de Hammerweg bij de entree van het Aquapark aangebracht met klinkers en tegels en is een haaientand zichtbaar. Met deze verkeersmaatregel, die in afstemming met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Twenterand is genomen, wordt de verkeersveiligheid bevorderd. De oude verroeste fietsenrekken zijn vervangen door robuuste palen, waartegen fietsen gezet kunnen worden.

Op het Aquapark zelf staan de blauwe stoelen voor de bezoekers opgesteld en zijn er schaduwdoeken. Een koffievoorziening naast het winkeltje van de Zwem- en poloclub de Zandstuve is weer te benutten. Op de ruim bemeten zonneweide kunnen allerlei sporten worden beoefend in het kader van totaal recreatief beleven. Ook doet de stormbaan in voorkomende gevallen dienst als extra spelattribuut op het water.

Zo transformeert het voormalige zwembad De Zandstuve steeds meer een eigentijds aquapark. Nu de grote familieglijbaan nog. Aan de realisatie daarvan wordt hard gewerkt door het stichtingsbestuur. Iedereen kan vriend worden van het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop. Dat kan kenbaar gemaakt worden op het Emailadres aquaparkdezandstuve@gmail.com Voor een tientje is men al vriend of vriendin en dat bedrag kan overgemaakt worden op IBAN NL49 RABO 0317952951.

De afgelopen week is het Aquapark De Zandstuve in overleg met de gemeente Twenterand al eerder dan het oorspronkelijk geplande zwemseizoen tijdens de middaguren open gegaan. Op zaterdagmiddag 4 mei was een uiterst aantrekkelijk openingsprogramma voorzien, maar de weergoden waren De Zandstuve niet zo goed gezind. Besloten werd dan ook om deze opening uit te stellen. Zodra het beter en warmer weer is, wordt het spetterend programma uitgevoerd, volg daartoe ook Facebook.

Fotograaf Henk Prijs:
Op de eerste foto het 50 meter bassin, klaar voor een nieuw seizoen.
Op de tweede foto van links naar rechts voorzitter Herman Lutke Veldhuis,
Freddy Makkinga en penningmeester Stef Lamberink.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›