4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Vragen van PVV Twenterand over zorgcowboys

· 646× bekeken

TWENTERAND - Op 7 november 2018 heeft PVV Twenterand schriftelijke vragen gesteld over het feit dat Twenterand zaken blijft doen met malafide zorgbureaus, door hen ook wel zorgcowboys genoemd. Hier heeft de PVV in de gemeenteraad ook wel eens een discussie over gevoerd. De PVV staat op het standpunt dat de methodiek van de gemeentes Almelo en Hof van Twente beter is, omdat deze gemeentes aan de voorkant van het traject controleren i.p.v. achteraf. Wanneer het eventuele leed al is geschied. Nu blijkt volgens de laatste berichten dat het aantal zorgcowboys groter is dan u ons deed voorkomen. De PVV heeft dan ook de volgende vragen.

Vraag 1
In het artikel in Dagblad Tubantia van vandaag blijkt dat de methodiek van Almelo en Hof van Twente logischer is, namelijk nieuwe zorgbureaus onderwerpen aan een strenge selectie voordat er zaken gedaan kan worden. Hierdoor voorkom je dat er zaken gedaan worden met zorgcowboys die het niet zo nauw nemen met hun maatschappelijke opdracht en enige taak: het verlenen van zorg. Bureaus met kwalijke intenties filter je er meteen uit. Met de methode die Twenterand hanteert kom je pas later achter de foute intenties van deze charlatans. Met desastreuze gevolgen vaak. Het wegvloeien van gemeenschapsgeld. En zorg dan maar dat dit geld terugkomt.
Wanneer gaat Twenterand stoppen met het huidige systeem van controleren? En wanneer gaat Twenterand de methodiek van Almelo en Hof van Twente gebruiken? Zo nee, hoeveel fraudegevallen zijn er nodig om uw handelswijze/methodiek wel te veranderen?

Vraag 2
Heeft u niet de morele taak om te zorgen dat gemeenschapsgeld goed wordt besteed? En werkt de methode die Twenterand hanteert juist niet misbruik in de hand? Wij denken van wel namelijk. Graag uw reactie. Kunt u niet beter, gezien de enorme bedragen die met zorg zijn gemoeid en juist vanwege de tekorten in het sociale domein, een methodiek hanteren die uitgaat van wantrouwen i.p.v. vertrouwen?

Vraag 3
Kijkend naar de bureaus die vermeld worden in het artikel en waarvan ‘gezegd’ wordt dat er wat mee aan de hand is, valt ons op dat eigenaren (leidinggevenden) van dit soort bureaus niet Jansen of Pietersen als achternaam hebben. Is dit toeval? Of liggen hier toch bepaalde oorzaken aan ten grondslag?

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›