4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuws van Reizigersvereniging ALMA

· 501× bekeken

TWENTERAND - In de afgelopen dagen heeft de Reizigersvereniging ALMA twee belangrijke brieven verzonden. De eerste brief was gericht aan Wopke Hoekstra, minister van financiën. De tweede brief was bestemd voor Bart Krol, formateur van het nieuwe college van Gedeputeerde staten van Overijssel.
In de brief aan Wopke Hoekstra wordt aandacht gevraagd voor de aanleg van de Nedersaksenlijn. Verbetering van de infrastructuur van spoorwegen is van groot belang voor de economische ontwikkeling. Tevens ontstaat er een alternatieve route indien er op de lijn van Zwolle naar het noorden een verstoring is. Dit was gisteren 1 mei nog het geval. N.S. moest bussen inzetten. Wij stellen dat nietsdoen ook leidt tot onnodig verlies van kapitaal. Wij stellen ook dat dit spoorproject zichzelf terug verdient door het ontstaan van meer bedrijvigheid.

Overheidsleningen maken spoorprojecten mogelijk. Dat kan niet door de afzonderlijke provincies. Europarlementariër Wim van de Camp heeft ons gewezen op de mogelijkheid van Europese subsidies en medefinanciering. Wij vinden dat het overschot op de rijksbegroting ook deels gebruikt kan worden om nu te investeren. Aanleg van de Nedersaksenlijn houdt ook in dat de spoorlijn Almelo-Mariënberg geëlektrificeerd moet worden. Daar hebben wij ons de laatste jaren steeds voor ingezet. Dit onderwerp noemen wij ook in de brief aan Bart Krol. Het is een al jarenlang gekoesterde wens van ALMA. In de brief noemen wij ook het starten van overleg om tot een ruimere openstelling van de wachtkamer op station Hardenberg te komen en een noodzakelijke toiletvoorziening op station Mariënberg. In beide plaatsen zijn er ook meer parkeerplaatsen nodig. Ook vragen wij aandacht voor een onderzoek naar ontsluiting van de woonkern Geerdijk door een OV-voorziening als compensatie voor de sluiting van het treinstation in 2016. ALMA vraagt ook aandacht voor de sociale veiligheid op de stations die liggen aan de spoorlijn Almelo-Mariënberg o.a. door een goede verlichting en cameratoezicht.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›