4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Taalpunt Twenterand komt met tijdschrift voor laaggeletterden

· 1526× bekeken

TWENTERAND - 1 op de 8 Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. In Twenterand gaat het zelfs om 1 op de 6 inwoners. Voor hen is het lezen van een boek of tijdschrift niet vanzelfsprekend. Speciaal voor deze groep inwoners brengt De Stiep Educatief samen met Taalpunt Twenterand daarom een tijdschrift uit in begrijpelijke taal. Met het tijdschrift hoopt het Taalpunt op een nieuwe manier laaggeletterden te bereiken en aan te sporen om langs te komen. Het tijdschrift is samengesteld door ex-laaggeletterde Erika Companje en beschrijft haar verhaal. Daarnaast staat het blad vol met tips en tricks en informatie over hoe je als laaggeletterde kunt bouwen aan je eigen toekomst en je eigen kwaliteiten kunt ontdekken en benutten. “Leren lezen en schrijven heeft mij zoveel gegeven. Ik wil anderen laten weten dat je je er niet voor hoeft te schamen en dat je nooit te oud bent om te leren!”, aldus Erika.

Op woensdag 8 mei overhandigt Erika het eerste exemplaar aan wethouder Mark Paters. Ook hij vindt het fantastisch wat Erika laat zien aan andere inwoners: “Erika is echt een geweldige ambassadeur. Ze weet hoe het is als je moeite hebt met lezen en schrijven en motiveert mensen om net als zij hulp te zoeken. We zijn heel blij met haar.” De overhandiging is om 14.00 uur bij het Taalpunt in de bibliotheek in Vriezenveen. Het tijdschrift voor laaggeletterden is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van het Taalpunt Twenterand, de gemeente Twenterand, bibliotheek Twenterand, het ROC van Twente, ZorgSaam Twenterand en De Stiep Educatief. Mensen die het blad willen lezen, kunnen daarvoor terecht in een van de bibliotheken in Twenterand.

Taalpunt Twenterand
Het Taalpunt is er voor iedereen met een taalvraag en biedt persoonlijk, anoniem en gratis hulp op maat. Sinds de opening in 2014 heeft het Taalpunt al veel inwoners van Twenterand geholpen met leren lezen, schrijven, gesprekken voeren, rekenen en digitale vaardigheden. Inwoners die meer informatie willen over het Taalpunt kunnen contact opnemen met taalpuntcoördinator Dianne Companje via telefoonnummer 06 - 21612881 of e-mail: d.companje@bibliotheektwenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›